1000 recepten met kervel
Salade (bijvoorbeeld little gem) 100 gr tuinbonen halve puntpaprika halve avocado 1 komkommer half sjalotje paar takjes verse kervel fijngeknipt olijfolie (extra vergin) limoen balsamico azijn 1 eetlepel honing 1(oud) broodje (bijvoorbeeld pistolet) ... bekijk recept »
2 middelharde Hollandse geitenkaasjes 1 eidooier 1 ons geschaafde amandelen gemengde sla dille,kervel,peterselie walnotenolie 4 eetl.pijnboompitten Voor de dressing: 1 eetl.sherry 1 eetl. balsamico-azijn 1 eetl. citroensap 1 theel. honing 1 eetl. cid... bekijk recept »
250 gr uien- 30 gr boter- 5 dl water- 1 blokje gevogeltebouillon - 1/4 l melk - zout- peper en enkele sprietjes kervel of dille. De fijngesnipperde uien in een soeppan doen samen met de boter, afdekken en 5 minuten op volle kracht laten koken. H... bekijk recept »
2 sjalotjes, 1 koffielepel margarine 300 gr risotto 500 ml groentebouillon sap van twee (bloed) sinaasappels 2 el fijngehakte peterselie 1 el zure room 2 el geraspte parmezaanse kaas zoutpeper, 1 sinaasappel, 1/2 bosje kervel De sjalotjes fijnhakken ... bekijk recept »
250 gr. risotto 150 gr lamsvlees 1 sjalot 1 teen knoflook 1 venkel olie kervel en it. keukenkruiden 1 dl. droge witte wijn 6 dl. bouillon (of 3 dl wildfond met 3 dl. water) parmesan of versgeraspte pecorino trostomaatjes (tasty tom) Fruit de sjalot e... bekijk recept »
Voor 6 personen: 250 gram kruimeldeeg, 1 bos asperges, verse bieslook. 4 eieren. 50 gram parmezaanse kaas. 125 gram light room. peper en een klein beetje zoutPel de asperges en laat ze samengebundeld 15 minuten koken in lichtjes gezouten water. Laat ... bekijk recept »
5 raapjes, 5 eieren, 50g oesterzwam, 50g champignons, 50g eekhoorntjesbrood, 20g boter, 1sjalot of rode ui, wat kervel of bieslookSchil de raapjes en hol ze uit. Snijdt het uitgehaalde vruchtvlees in blokjes. Blancheer de uitgeholde raapjes. Stoof de... bekijk recept »
4 entrecotes, kruidenboter, stokbrood Marinade: 4 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 eetlepel rode wijn 1 eetlepel balsamicoazijnMeng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Marineer hierin de entrecotes gedurende ca. 60 min... bekijk recept »
600 g gehakt (kalfs) 40 g pijnboompitten 3 eetlepels pesto 2 beschuiten 3/4 deciliter mayonaise 3/4 deciliter yoghurt 1 eiVoorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 45 minuten Verwarm de oven voor op 200?C. Rooster de pijnboompitjes in e... bekijk recept »
4 stukken kabeljouw van 180 gr elk, zonder graat, met vel2 eiwitten1 el broodkruim1 el grof gemalen mosterd4 el xeres-azijn1 koffielepel mosterd zonder graantjeskruiden(platte peterselie, pijpajuin, kervel)2 sjalotten in ringen gesneden1 tomaat in bl... bekijk recept »