Recepten met kurkuma

974 recepten met kurkuma

Kurkuma

Kurkuma Verse kurkuma heeft een aangename gronderige smaak met ondertonen van citrus. Gedrooge kurkuma is een beetje bitter en zuur, gematigd scherp, warm en muskusachtig.

Sydney Pompoensoep

1 ui 300 g aardappelen 1 pompoen scheutje olijfolie 1 rode peper 1 tl kurkuma scheutje witte wijn 700 ml kippenbouillon 150 ml slagroom 2 el Japanse sojasaus 100 g gerookte kip 80 g macadamianoten 1 bosje bieslook Snipper de ui. Schil de aardappelen... bekijk recept »

Sinaasappel Spareribs

1 kop sinaasappelmarmelade, 1/2 kop sojasaus 1 kop tomatensaus 2 teentjes knoflook fijngehakt scheut tabasco 1,2 kg spare ribs gele rijst 1 tl olijfolie, 1 tl kurkuma 1 kop langkorrelige rijst 2 tl geraspte citroenschil 2 koppen groentenbouillon Verw... bekijk recept »

Mediterrane Vissoep

1 ui 1 teentje knoflook 2 stengels bleekselderij 2 aardappelen 4 tomaten 4 el olijfolie 1 tl saffraanpoeder of kurkuma 1/4 liter droge witte wijn 1 liter visbouillon (van tabletten) 1 tl tijm 1 laurierblad 800 g visfilet (bijv. kabeljauw en/of poon) ... bekijk recept »

Mosselen Met Indiase Kruiden En Zeekraal

350 gr ui 40 gr gemberwortel 5 gr korianderbolletjes 5 gr komijn 5 gr kurkuma 10 gr zout 500 gr tomaten 2 el verse gehakte koriander 150 gr katenspek 1 klont boter 100 gr zeekraal 600 gr gekookte mosselen 250 gr zwarte noedels 100 gr zee... bekijk recept »

Mosselen Met Indiase Kruiden En Zeekraal

350 gr. ui 40 gr. gemberwortel 5 gr. koriandergedroogde 5 gr. komijn 5 gr. kurkuma 10 gr. zout 500 gr. tomaat 15 gr. korianderverse 150 gr. katenspek 1 klont boter 100 gr. zeekraal 600 gr. mosselgekookte 250 gr. noedel 100 gr. zeewier 0... bekijk recept »

Jamaicaanse Pasteitjes

Voor het deeg : 1 kg bloem - 2 tl kurkuma - 1 tl zout - 250 gr zachte boter - 3 el koud water - Voor de vulling : 2 el boter of olie - 1 grote uigesnipperd - 2 teentjes knoflookfijngesneden - 2 verse Spaanse peperszonder zaden en fijngesneden - 1 tak... bekijk recept »

Bananencurry

50 gr ghee of olie (ik gebruik zelf meestal arachide olie) 7 cm verse gemberwortel 1 eetlepel garam masala 2 theelepels komijnzaad 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel kurkuma 1 theelepel zout 1 theelepel versgemalen zwarte peper 750 gr halfrijpe bana... bekijk recept »

Murgh Tandoori

8 kippenpotensap van 3 citroenenzout naar smaak. Voor de marinade:10 kruidnagels2 tl korianderzaadzaad van 10 kardemompitten2 grote uien4 tenen knoflook7 cm verse gemberwortel2 tl chilipoeder2 tl zwarte peper1 ? tl kurkuma3 ? dl yoghurt. Voor de mari... bekijk recept »

Gekruide Mais

3 el. olie 1 grote gesnipperde ui 2 middelgrote aardappelen in blokjes 8 verse kerrieblaadjes (naar keuze) 1/2 tl. komijnzaad (djintan) 1/2 tl. mosterdpeoder 1 tl. geraspte verse gemberwortel (djahe) 1 tl. uitgeperste knoflook 750 g. maiskorrels uit ... bekijk recept »

Saffraan-rijst

500 gr Basmati-rijst 100 gr olie 1 middelgrote uit 1 teentje knoflook 2 tl kurkuma/kunjit/geelwortel 1 tl saffraangeweekt in kopje kokend water 2 el citroensap 1 el zout 1. Ui schillen en in groffe stukken snijden. 2. Olie in de pan verhitten en de u... bekijk recept »

Pagina 42 van 98