1000 recepten met laurierblad
500 gr. zuurkool250 gr. zoutvlees50 gr. boter1 grote ui4 middelgrote aardappelen2 eetl. tomatenpuree1 laurierblad3 dl water1 verse peperzwarte peper1 bouillonblokje. Kook het zoutvlees 15-20 minuten uit en snijd het in stukken. Was de zuurkool enkele... bekijk recept »
850 ml kastanjes uit blik 1 venkelknolletje 1 ui 50 gr boter 1/2 l runder- of kippenbouillon 1 laurierblad gemalen pepernootmuskaat 200 ml slagroom 50 gr geraspte emmenthaler Het venkelknolletje schoonmaken, wassen (het groene loof bewaren) en samen ... bekijk recept »
3 grote aardappelszeezoutcitroenpeper (silvo)6-10 peperkorrels2 moten zalm2 moten kabeljauw2 moten heilbot of andere vis zorg alleen dat de moten ongeveer even dik zijn (in totaal 1,5 kilo vis) 200 gram boter2 uien1 bol knoflook (liefts verse)2 theel... bekijk recept »
800 g paardenworst 1 groene selder 1 ui 2 teentjes knoflook 1 laurierblad1 takje tijm 1 el mosterd 250 g champignons bruin abdijbierLeffeAfligemGrimbergen... boter zwarte peper en zout Smelt wat boter en bak daarin de worstjes aan (even doorprikken o... bekijk recept »
Voor de kofta's:450 gr (runder)gehakt1/2 tl gemberpasta1 tl knoflookpasta1 ei1 tl garam masala1/2 tl chilipoeder1/2 tl zoutVoor de saus:1 gesnipperde ui3 el olie1 tl kardemompoeder1 kaneelstokje van 2,5 cm6 kruidnagels1 laurierblaadje1 tl knoflookpas... bekijk recept »
4 zoute haringen375 gr mager rundvleeszout1 klein laurierblad8 peperkorrels375 gr gekookte bietjes250 gr aardappelen3 eieren4 augurken2 grote appels bijv. Elstar2 fijngesneden uien1/4 ltr zure room1 eetl mosterd2 eetl cranberrys2 eetl kappertjes2 eet... bekijk recept »
1? liter visbouillon 1 laurierblad ? theelepel zout versgemalen zwarte peper 3 eetlepels peterselie 1 mespunt saffraanpoeder 500 gram schelvisfilet of andere stevige vis sap van 1 citroen 3 licht losgeklopt eidooiers. Breng de visbouillon in... bekijk recept »
3 Kreeften,wiskeyroomverse kruidenpreiwortellaurierbladkruidenbuideltje of verse soepkruiden,selderijwitte wijn. Belegen kaas voor gratin De ontdooide kreeft 10 minuten laten koken in de bouillon. Vervolgens laten afkoelen in de bouillon. Als de kree... bekijk recept »
2 kalfstongen (elk ca.500 g met keelstuk)waterzout1 ui2 kruidnagelen1 laurierblad3 peperkorrels100 g prei (grof gesneden)200 g wortelen60 g selderijknolDE SAUS -30 g boter en 30 g bloem -1/8 l droge witte wijn -1/4 l bouillon (van de kalfstongen) -1... bekijk recept »
1,5 kg boerenkool aan een stronk 4 hamlappen 1/2 ui 1 laurierblad 2 kruidnagelen 1 rookworst 1 theelepel zout 1 kg aardappelen 1 theelepel zout 1/2 theelepel peper 4 halskarbonades 2 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel citroensap 1/4 theelepel peper 1... bekijk recept »