Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Pompoen met cranberry's

1 kleine pompoen (gewassen) 250 ml kippenbouillon (van tablet) 50 g boter ½ theelepel nootmuskaat ½ theelepel korianderpoeder 200 g cranberry's1. Snijd de boven- en onderkant van de pompoen eraf. Halveer de pompoen, sche... bekijk recept »

Ei in een potje

2 takjes basilicum 50 g gerookte kipreepjes (duopakje ca. 180 g) zout (versgemalen) peper 4 eieren (middel) 100 ml Griekse yoghurt (bakje 150 g) nootmuskaat 25 g Parmezaanse kaas (versgeraspt) 1½ el olijfolie (extr... bekijk recept »

Minestronesoep met gehaktballetjes

1 ui (gesnipperd) 1 eetlepel olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1250 ml groentebouillon (van tablet) 1 zakje groentemix (400 g) 1 zakje boontjesmix (250 g) 250 g half-om-halfgehakt 1 theelepel nootmuskaat&n... bekijk recept »

Asperges met krieltjes en ham

1 kg witte asperges 900 g krielaardappelen 4 eieren 125 g gezouten boter 10 g verse bieslook 255 g achterham (plakjes) 1 tl nootmuskaat1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijd... bekijk recept »

Stamppot vergeten groenten met rookworst

800 g aardappels 300 g knolselderij 1 pak snijbonen (diepvries, 300 g) 100 ml melk 3 eetlepels margarine 1 pot witte bonen (330 g) nootmuskaat 2 zakken magere rookworst (kleintjes, a 200 g)1. Aardappels schillen, wassen e... bekijk recept »

Pasta met flespompoen en kaas

1 flespompoen 3 sjalotten 2 tenen knoflook 2 el olijfolie 4 tl gemalen nootmuskaat 300 g mezzi rigatoni nr. 26 (pasta, zak 500 g) 150 g cheddar (kaas) 150 g Parmezaanse kaas 50 g boter 50 g bloem 500 ml halfvolle melk ... bekijk recept »

Pompoenfrieten met kruiden

gemalen nootmuskaat ketjap paprika cayennepeper peper en zout Pompoenvlees1. Snij een stuk stevig pompoenvlees in staafjes van 1 op 7 cm. Bak ze 3 min. goudbruin in frituurolie op 160° C. 2. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met een mengsel van papri... bekijk recept »

Pappardelle met bloemkool & taleggio

300 g pappardelle (pasta) 2 uien 3 el olijfolie 500 g bloemkool ½ tl gemalen nootmuskaat 200 ml crème fraîche 250 g gerookte kipreepjes ½ bakje bieslook (bakje 25 g) 180 g taleggio (kaas)1. Kook de pasta volge... bekijk recept »

Waterkerssoep

2 eieren 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 200 g aardappel (geschild en in blokjes) 2 zakken waterkers (a 75 g) 500 ml kippenbouillon (van tablet) nootmuskaat1. Eieren in 8 min. hardkoken. In pan olie verhitte... bekijk recept »

Aardappel met komijnekaas

750 g aardappelen (vastkokend, geschild) 2 el crème fraîche 75 g oude komijnekaas (gerapst) nootmuskaat (geraspt)1. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 2. 0 min. gaar. Giet ze goed af. 2 Stamp de aardappelen met de puree... bekijk recept »

Pagina 5 van 100