1000 recepten met nootmuskaat
1 kleine pompoen (gewassen) 250 ml kippenbouillon (van tablet) 50 g boter ½ theelepel nootmuskaat ½ theelepel korianderpoeder 200 g cranberry's1. Snijd de boven- en onderkant van de pompoen eraf. Halveer de pompoen, sche... bekijk recept »
2 takjes basilicum 50 g gerookte kipreepjes (duopakje ca. 180 g) zout (versgemalen) peper 4 eieren (middel) 100 ml Griekse yoghurt (bakje 150 g) nootmuskaat 25 g Parmezaanse kaas (versgeraspt) 1½ el olijfolie (extr... bekijk recept »
1 ui (gesnipperd) 1 eetlepel olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1250 ml groentebouillon (van tablet) 1 zakje groentemix (400 g) 1 zakje boontjesmix (250 g) 250 g half-om-halfgehakt 1 theelepel nootmuskaat&n... bekijk recept »
1 kg witte asperges 900 g krielaardappelen 4 eieren 125 g gezouten boter 10 g verse bieslook 255 g achterham (plakjes) 1 tl nootmuskaat1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijd... bekijk recept »
800 g aardappels 300 g knolselderij 1 pak snijbonen (diepvries, 300 g) 100 ml melk 3 eetlepels margarine 1 pot witte bonen (330 g) nootmuskaat 2 zakken magere rookworst (kleintjes, a 200 g)1. Aardappels schillen, wassen e... bekijk recept »
1 flespompoen 3 sjalotten 2 tenen knoflook 2 el olijfolie 4 tl gemalen nootmuskaat 300 g mezzi rigatoni nr. 26 (pasta, zak 500 g) 150 g cheddar (kaas) 150 g Parmezaanse kaas 50 g boter 50 g bloem 500 ml halfvolle melk ... bekijk recept »
gemalen nootmuskaat ketjap paprika cayennepeper peper en zout Pompoenvlees1. Snij een stuk stevig pompoenvlees in staafjes van 1 op 7 cm. Bak ze 3 min. goudbruin in frituurolie op 160° C. 2. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met een mengsel van papri... bekijk recept »
300 g pappardelle (pasta) 2 uien 3 el olijfolie 500 g bloemkool ½ tl gemalen nootmuskaat 200 ml crème fraîche 250 g gerookte kipreepjes ½ bakje bieslook (bakje 25 g) 180 g taleggio (kaas)1. Kook de pasta volge... bekijk recept »
2 eieren 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 200 g aardappel (geschild en in blokjes) 2 zakken waterkers (a 75 g) 500 ml kippenbouillon (van tablet) nootmuskaat1. Eieren in 8 min. hardkoken. In pan olie verhitte... bekijk recept »
750 g aardappelen (vastkokend, geschild) 2 el crème fraîche 75 g oude komijnekaas (gerapst) nootmuskaat (geraspt)1. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 2. 0 min. gaar. Giet ze goed af. 2 Stamp de aardappelen met de puree... bekijk recept »