1000 recepten met oregano
60 ml vergine olijfolie 60 ml citroensap 1 el vers gehakte oreganoblaadjes 1 el vers gehakte platte peterselie 4 zeebaarsfilets met vel peper&grof zeezout uit de molen (pezo)1. Doe de olie, het citroensap, de oregano en peterselie in een vuurvaste ... bekijk recept »
400 g tomaten uit blik 4 dikke stukken verse tonijn 1 tl gedroogde oregano 1 el kappertjes 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 1. Verwarm de oven tot 190°C.2. Giet de tomaten af, maar behoud het sap en snijd de tomaten in schijfjes.3. Leg de vis... bekijk recept »
1 kg witte vis zout en zwarte peper 1/2 tl oregano 4 tl citroensap 3/4 el olijfolie 1 kleine ui, gesnipperd 2 tl peterselie 1. Wrijf de vis in met peper, zout en oregano.2. Vermeng 2 theelepels citroensap met 3 eetlepels olijfolie en smeer de vi... bekijk recept »
grof zout oregano Solo frituur olie 150 g bloem 1 kip (in stukken gesneden) 1. Wrijf de kip in met het zout.2. Meng de bloem met de oregano. 3. Haal de stukken kip door de bloem en bak ze in de Solo Frituurvet.4. op keukenpapier uitlekken. bekijk recept »
1 el tijm 1 el oregano zout, peper 4 el olijfolie 12 aardappelen, soort Grenaille 2 uien, gepeld en in 8 gesneden 1 kip van ongeveer 1,850 kg 6 8 teentjes look, niet gepeld 3 takjes tijm 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Steek de takjes tijm... bekijk recept »
75 gr bloem en 1 ei 5 soepl paneermeel en 1 lepel oregano 1 soepl fijngehakte peterselie 3 soeplepels geraspte parmezaan 200 gr mozarella in schijfjes van 1 cm gesneden 1 beetje olijfolie 1. Strooi de bloem op een bord. Klop het ei en de melk samen... bekijk recept »
Knoflook azijn olijfolie oregano grof zeezout Hulpmiddelen Glazen goed afsluitbare pot Hulpmiddelen - Glazen goed afsluitbare pot Voorbereiding Pan met water aan de kook brengen.Gepelde (grote)knoflooktenen 3 min koken.Afspoelen met koud water en la... bekijk recept »
600 gr zwaardvisfilets 150gr gefrituurde calamares(facultatief) 8 tomaten 1 courgette in blokjes 1 aubergine in blokjes 100 gr sjalotten fijngesneden 2 knoflookteentjesgeplet 75 gr zwarte Griekse olijven fijn gehakt 1 dl visfumet 1 dl Retsina(giekse ... bekijk recept »
2 el olie voor bakken en invetten 3 in plakken gesneden courgettes 500 gr (lams)gehakt 1 kleingesneden ui 1-2 rode of groene Spaanse pepers in smalle ringen 1 rode (punt)paprika in stukjes 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram) 3 kleingesneden tomat... bekijk recept »
4 grote (rijpe) tomaten1 kleine komkommer2 ajuinen (niet uzelve)1 groene paprika1 handvol zwarte of groene olijve of een mengeling200 gram fetakaas. Voor de slasaus: (vers) gemalen peperzouthalve theelepel oregano1 tot 2 eetlepels citroensap6 eetlepe... bekijk recept »