1000 recepten met oregano
Voor 4 personen: 1 kilo gelijke vastkokende aardappelen, schoongeboend en in vieren 3 el. olijfolie ( traditioneel ) 1/2 el. oregano peper, zout 500 gr. trostomaten in vierenKook de aardappelen 5 min. in water met zout naar smaak. Giet ze af en spoel... bekijk recept »
5 middelgrote bloemige aardappelen 650 g tarwebloem 6 g droge gist 1 dl halfvolle melk 4 eetlepels zongedroogde tomaten 1 bundel basilicum 1 eetlepel oregano 5,5 dl water 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel zoutKook de aardappelen gaar en maak er puree ... bekijk recept »
3 grote tomaten 1 komkommer 1 rode ui 1 groene paprika 1 plak Feta ong 12 zwarte olijven zout, peper, knoflook, oregano olie, azijn- Schil de komkommer, haal de zaden en zaadlijsten uit de paprika. Maak dunne plakjes van de tomaten, de komkommer, ui... bekijk recept »
1 ui 2 teentjes knoflook zout 2 el olie 500 gr tomaten 'n paar scheutjes chilisaus vers gemalen zwarte peper 1 tl gedroogde oregano 1 tl basilicum 1/2 l visbouillon 2 cl cognac 40 gr boter zout peterselieDe uien en de teentjes knoflook schoonmaken.... bekijk recept »
voor 4 personen: olijfolie 4 grote tomaten gedroogde oregano gedroogde basilicum 4 eieren Parmezaanse kaas, geraspt gedroogde ham peper en zoutBestrijk een ovenschaal met olie. Snijd de kapjes van de tomaten en schep er de pitjes en een deel van het ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 Stuk focaccia of ciabatta 100 gr gedroogde ham in fijne plakjes 1 teentje look, gepeld 1 rijpe tomaat een paar blaadjes oregano grof zeezout olijfolieLeg de ham op een ovenplaat en laat hem 1,5 uur drogen in een oven op 80°C. Draai... bekijk recept »
1 grote pizzabodem 150 gr goudsalami 100 gr ontbijtspek 1 rode paprika, 1 groene paprika 1 teentje knoflook 100 gr tomatenpuree, 4 gepelde tomaten 100 gr champignons 100 gr met paprika gevulde olijven, 50 gram zwarte olijven Vers gemalen peper, basil... bekijk recept »
750 gr in flinke blokken gesneden magere varkenslappen zout, peper 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 1 uitgeperst teentje knoflook 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden rode paprika 1 schoongemaakte, v... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 wortelen 1 ui 2 eetlepels olijfolie 500 g gehakt 1/2 l blik gepelde tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2,5 dl groentebouillon 1 eetlepel basilicum 1 koffielepel oregano 1 laurierblad peper zoutWas en schraap de wortelen, snijd in ... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 snufje tijm en oregano 1 bekertje crème fraîche 1 uitgeperste knoflook 4 gekruide kalfsschnitzels 50 gram walnoten 2 dl. kippebouillon 150 gram boter 1 gesnipperde uiBraad de kalfsschnitzel goudgeel in 100 gram boter. Haal het vlee... bekijk recept »