1000 recepten met oregano
Voor 4 personen: 2 rode uien 1 spitskool van ± 1 kg 4 tomaten 500 gr kipfilet peper, zout 3 eetlepels olijfolie 1 dl kippenbouillon (van tablet) 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel oreganoPel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de spitskool in grove... bekijk recept »
Voor 6 personen: 1 rol kruimeldeeg van 240 gr Mosterd 2 lookteentjes 2 koffielepels olijfolie 5 courgettes 3 koffielepels tijm 10 centiliter magere room 8% vg 2 eieren oregano tabasco 150 gr magere ham 90 gr geraspte gruyèrekaas light peper en zoutVe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 200 gr Fetakaas ± 600 gr. Pompoen ± 100 gr. Parmezaanse of oude Goudse kaas (geraspt) 1 grote ui (gesnipperd) 6 takjes verse munt of 1 eetlepel gedroogde munt (desnoods verse peterselie) 3 eieren 150 gram zelfrijzend bakmeel 1 dl. Ol... bekijk recept »
750 gram runderlappen wat peper en zout 40 gram boter 2 uien en 1 teentje knoflook 1 rode paprika 1 blik tomatenblokjes 1 dl rode wijn 2 theelepels gedroogde oregano 2 eetlepels fijngehakte peterselieBereiding: Pel en snijd de uien in partjes. Pel en... bekijk recept »
Voor 4 personen: 700 g rundergehakt van topkwaliteit 1 tl gedroogde oregano 1 tl gemalen komijn 50 ml olijfolie 2 fijngehakte teentjes knoflook 1 fijngehakte middelgrote witte ui 1 fijngehakte kleine groene paprika 1,3 dl droge witte wijn 2,3 dl toma... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 eetlepel olie 300 gram roerbakmix 1 teentje knoflook 2 theelepels oregano 100 gram gezeefde tomaten (pak) 7½ dl bouillon 1 blik bruine bonen peper, zoutVerwarm de olie in een soeppan en roerbak hierin de groente enkele minuten. Per... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 aubergine, in lange plakken gesneden 200 gram rundergehakt 1 pakje tomatenbasissaus 1/2 theelepel oregano 1 teentje knoflook, uitgeperst puree voor 2 personen 150 gram Griekse yoghurt 50 gram geraspte kaas zout en peper Ingevette o... bekijk recept »
500 gr truffelaardappels (paarse aardappels)50 gr boter1 fijngesneden ui1,5 l groentenbouillon (van tablet)2 dl room100 gr broccoloi in roosjes1/2 oude ciabatta in blokjes50 gr geraspte pecorino kaas4 el fijngehakte oregano- Schil de aardappels en sn... bekijk recept »
Voor 25 stuks:500 g. gehakt3 sneetjes (oud) brood 1 fijngehakte ui1 teentje knoflookolijfoliepeterselieoreganokomijnmunt1 theelepel citroensapzout & peper- Doe het gehakt in een schaal. Voeg toe: het verkruimelde brood, 1 el olijfolie, ui, gepers... bekijk recept »
2 kleine of middelgrote zoete aardappels 50 g volkorenbloem (plus extra bloem om te bestuiven) 1,5 el gemalen nootmuskaat voor de saus 225 g tomaten uit blik, plus sap 75 g gekookte garnalen 1 ti olijfolie 1 ti fijngehakte knoflook 35 g ui, gepeld en... bekijk recept »