1000 recepten met rozemarijn
1 pak Koopmans broodmix1 bol knoflookflinke bos rozemarijnolijfoliezeezout Hulpmiddelen Vijzelbakplaat Hulpmiddelen - Vijzelbakplaat Voorbereiding Doe in een vijzel de knolook [heel] en de rozemarijn en stamp tot de knoflook velletjes loslaten en de... bekijk recept »
500 gram zwarte olijven met pitcirca 8 knoflookteentjescirca 8 gedroogde chilipepertjeswat takjes tijm en rozemarijneen fles olijfolie (extra vierge)extra nodig: weckpot. Bereidingswijze Spoel de olijven af en dep ze droog. Doe ze steeds in laagjes i... bekijk recept »
2.5 kg lamsbout 12 aardappelen (Bintje) olijfolie om te bakken zeezout 4 takjes rozemarijn 4 eetlepels mosterd 4 eetlepels honing (vloeibaar) Voorbereiding Verwarm de oven voor op 200?C. Schep de aardappelen om in een kom met olie en zout en doe ze d... bekijk recept »
1 voorgebakken ciabattaolijfolie2 teentjes knoflook1 takje tijm1 takje rozemarijn100 gram zachte geitenkaas Hulpmiddelen Aluminiumfolie Hulpmiddelen - Aluminiumfolie Bereidingswijze Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de ciabatta elke 2 cm in en bes... bekijk recept »
1 kg aardappels 2 teentjes knoflook in plakjes 2 el olijfolie 1 el oregano (gedroogd of vers) 1 tl rozemarijn (gedroogd of vers) Hulpmiddelen Bakplaat met bakpapier Hulpmiddelen - Bakplaat met bakpapier Voorbereiding Aardappels met schil halveren en... bekijk recept »
500 gram saucijsjes2 verse perzikken2 kleine rode uien4 takjes rozemarijn1 rode peper1 teentje knoflook4 el olijfolie4 barbecuespiezen Snijd de saucijsjes in 20 stukken van 3 cm. Snijd de perzikken in vieren en trek het velletje eraf. Halveer de part... bekijk recept »
8 lamskoteletten van 100 g elk 4 el olijfolie 1 el witte vermouth Zout Vergemalen zwarte peper 1 takje marjolein 1 takje tijm 1 koffielepel rozemarijn 30 gr reuzel 1 limoen Bereidingswijze Meng de olijfoliede vermouthhet zoutde peperde tijmde marjole... bekijk recept »
1 tomaat 1 teentje knoflook olijfolie 1 takje rozemarijn 4 schoongemaakte Sint Jacobsschelpen zoutpeper 40 gram tetilla Voorbereiding Oven voorverwarmen o 180 graden C. Bereidingswijze Doe tomaatknoflookolijfolie en rozemarijn in de keukenmachine en ... bekijk recept »
16 zuiglamskoteletten2 tot 2,5 cm dik - olijfolie - bosje verse rozemarijn en/of tijm (vochtig) - zout - 1 teentje knoflook fijngehakt - 1 el fijngehakte peterselie Bereidingswijze Bestrijk de koteletjes aan beide kanten met olie. Strooi de vochtige ... bekijk recept »
1 nacht kikkerewten weken 200 gr gedroogde kikkererwtenof 400 gr kikkererwten ui blikafgespoeld en uitgelekt ca. 500 gr kipvleugels 1 teentje knoflookfijngesneden 1 uifijngesneden 1 stengel bleekselderijfijngesneden 1 wortelfijngesneden 1 takje rozem... bekijk recept »