Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Lamsbout met uitjes

voor 4 personen 1 lamsbout - 750 g aardappelen - 2 uien - 2 tomaten - 2 teentjes look - tijm en rozemarijn olijfolie - peper en zoutVerwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van een halve centimeter dik. Snijd de ui... bekijk recept »

Aardappel-appelcake

4 grote aardappelen (1,3 kg), geschild - 1 grote groene appel, geschild, zonder klokhuis - 1 kleine geraspte ui - versgemalen peper - 1/2 tl gedroogde rozemarijn - 2 geperste teentjes knoflook - 2 losgeklopte eieren - 2 el olijfolieVoorbereidingstij... bekijk recept »

Aperitieftoastjes met tomaten,tapenade en mozzarel

1 stokbrood of 1 pak brunchetta 4 tomaten 125 gr mozzarella 12 blaadjes basilicum 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepels tapenade 4 eetlepels pesto 2 teentjes knoflook gehakte tijm, basilicum of rozemarijnSnijdt het brood in ronde stukken van 1 cm... bekijk recept »

In wijn gestoofde kip met spruitjes

Voor 4 personen: 2 rode uien, gesnipperd 50 g boter 400 gr kipfilet in blokjes 1 bakje gesneden kastanjechampignons 100 ml rode wijn 1/2 pot vleesfond 2 pakken aardappelpartjes (a 450 g) 4 takjes rozemarijn 1 zakje panklare spruitjes (400 g)In hapjes... bekijk recept »

Kalfsblanquette met witloof, gaargestoofd in kriek

Voor 4 personen: 1 kg kalfsblanquette 500 gr witloof 25 cl kriekenbier 1 sjalot +/- 700 ge krieken (bokaal) 400 ml kalfsfond 2 el olijfolie 1 el vloeibare honing instantsausbinder 1/4 kl rozemarijn 1/4 kl tijm peper en zoutDe dag ervoor: Snij de sjal... bekijk recept »

Kalfslever met Rodenbach

Voor 4 personen: 600 g kalfslever boter 2 grote zoete uien 1 flesje Rodenbach 1 dl kalfsfond bloem verse tijm en rozemarijn peper en zoutSnijd de uien in halve ringen en fruit ze glazig in een flinke klont boter. Doe er een takje tijm en rozemarijn b... bekijk recept »

Kalkoenrolletjes met mango en honing

Voor 4 personen: 4 kalkoenlapjes, 16 gedroogde mango’s, 2 teentjes look, 2 kruidnagels, 1 glas sinaasappelsap, 1 eetlepel vloeibare citrushoning, 1 eetlepel sojasaus, een snuifje verse tijm, olijfolie, peper, zout, peterselie, rozemarijn, tijm en ker... bekijk recept »

Kwartels met aardappel en venkel in de Romertopf

Voor 4 personen: 4 kwartels 8 tot 12 vastkokende aardappels 1 flinke venkel chantarellen 100 gram 2 citroenen kruiden: bosje verse salie, takjes rozemarijn, knoflook, gedroogd pepertje, zout en peper olijfolie, 3 dl witte wijn (Soave)Kwartels en de g... bekijk recept »

Lamskoteletten, puree met lookcreme

8 lamskoteletten 600 g bloemige aardappelen een tiental teentjes look 25 el melk olijfolie 3 laurierblaadjes 2 takjes rozemarijn peper en zoutHaal de teentjes look los, pel ze, en verwijder desgewenst de kiemen. Bedek met melk en laat een tien... bekijk recept »

Lamskroon

Voor 4 - 6 personen: 2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk, met lange botjes 2 teentjes knoflook, in reepjes 1 takje rozemarijn Enkele blaadjes salie Enkele takjes tijm 1/2 eetlepel mosterd 1 eetlepel olijfolie Zout Zwarte peper 1 bred... bekijk recept »

Pagina 100 van 100