1000 recepten met rozemarijn
600 g tarbotfilet 8 aardappelen Belolive bakken en braden 2 eetlepels Provencaalse kruiden 4 teentjes gehakte knoflook Belolive olijfolie 4 takjes rozemarijn 1 laurierblaadje peper en zout 3 Smeer een ovenschaal in met wat Belolive bakken en ... bekijk recept »
4 tomaten 1 courgette 1 blik artisjokharten (netto 330 gr.) 3 bosuitjes 1/2 zakje verse Provencaalse kruidenmix 2 eieren 50 gr. parmezaanse kaas zout en peper 2 eetl. olijfolie 2 eetl. rozemarijn Leg de courgette, tomaat en de artisjokharten in de s... bekijk recept »
4 kg mosselen ± 5 sjalotten (150 g) 2 teentjes knoflook 2 pomodori tomaten 5 g tijm 3 g rozemarijn ½ dl olijfolie 2 dl droge witte wijn Vers gemalen peper uit de molen Hulpmiddelen Grote pan (of mosselpan) en een zeef Hulpmiddelen - Grot... bekijk recept »
800 gr Kalfsragout4 middelgrote Tomaten1 groene Paprika1 gele Paprika1 Ui2 teentjes Knoflook1 dl witte Wijn100 gr zwarte Olijven2 el. Olijfolie1 koffielepel Rozemarijn1 koffielepel SalieZout en Peper. Doe de ragout in een kookpot met wat olie en laat... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 pangasiusfilets (vis) 4 takjes rozemarijn (zakje a 15 g) 8 plakjes serranoham 2 eetlepels olijfolieVerwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de vis in 4 gelijke porties en bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Leg een takje roze... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 hele pareloen (ca.1.2 kg.) 5 eetlepels Marsala * 50 gram boter rozemarijn salie tijm 12 plak(ken) rauwe ham peper,zoutDe parelhoen in 4 porties verdelen,met marsala besprenkelen en ca.1 uur wegzetten.Daarna met peper en zou... bekijk recept »
Voor 4 personen: 6 aubergines 2 eetlepels olijfolie 1 koffielepel gemalen komijn enkele blaadjes rozemarijnVerwarm de oven op 250° (gasoven 8). Was de aubergines en doorprik ze enkele keren met een vork. Zet ze een twintigtal minuten in de oven tot d... bekijk recept »
voor 4 personen: 750 gr. runderlappen 2 winterwortels magere spekreepjes 3 teentjes knoflook 2 laurierblaadjes 1/2 prei 1 ui 1 sinaasappel 500 cl. rode wijn olijfolie takje peterselie tijm rozemarijn1 dag eerder: Maak een marinade van de volgende ing... bekijk recept »
Voor 4 personen: 40 gram kikkererwten 6 preien 1/2 bleekselderij 3 wortelen 2 tomaten 1 blokje runderbouillon 1 takje rozemarijn zout peperLaat de kikkererwten een nacht weken in water. Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon onder stromend w... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 ui 2 el olijfolie 4 zongedroogde tomaten 2 el boter zout en peper 1 takje rozemarijn 12 krielaardappelen 4 chipolata's 1 mespunt satékruidenKook de ongeschilde aardappelen gaar (van het moment dat het water kookt nog ongeveer 8 min... bekijk recept »