Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Bosduif met veenbestaartje

voor 4 personen: 4 jonge duifjes 4 dl rode wijn 1 wortel 4 veenbessentaartjes boter krielaardappeltjes 1 ui rozemarijnKruid de duif langs binnen en buiten met peper en zout en schroei ze op iedere zijde. Laat vervolgens zachtjes garen met fijn versne... bekijk recept »

Lamsbout Met Sjalotten En Provençaalse Groenten

1 lamsbout van ongeveer 2 kg 20 sjalotten 2 dl extra vierge olijfolie 20 kleine tomaten (bijv. Tasty Tom of pomodori) 2 venkelknollen 2 groene courgettes 60 stuks zwarte olijvenzonder pit 24 teentjes knoflook 24 takjes verse tijm 12 takjes verse roze... bekijk recept »

Provencaalse Kippeboutjes

8 kippeboutjes peperzout 1 grote prei enkele worteltjes 50 gr. mager rookspek 2 el. olijfolie 1 el. Provencaalse kruiden of een mengsel van tijmlaurier en rozemarijn enkele groene olijven 2 dl. rode wijn. Wrijf de kippeboutjes in met peper en zout. S... bekijk recept »

Gegrilde Provencaalse Lamsbout

800 gram lamsboutwat selderijzoutpeper2 eetlepels gehakte peterselie. Voor de marinade: 6 eetlepels olie2 eetlepels kruidenazijn1 theelepel tijm1 theelepel rozemarijn1 eetlepel gehakte ui1 theelepel majoraan1 theelepel bassilicum2 tenen knoflook1/2 ... bekijk recept »

Runderstoofpot

1 ui 3 teentjes knoflook75 g rauwe ham, 750 g doorregen runderlappen, 50 g boter of margarine, 250 g kastanjechampignons, 1 dl gezeefde tomaten3 dl rode wijn, 1/2 eetlepel Provencaalse kruiden, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel bouillonpoeder, zout... bekijk recept »

Provencaalse Tian

1 aubergine2 courgettes2 uien2 rode paprika?s1 groene paprika750 g tomaten2 teentjes knoflook1 dl olijfolie1/2 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 theelepel gedroogd1/2 eetlepel gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1/2 theelepel ged... bekijk recept »

Runderstoofpot

1 grote ui 3 teentjes knoflook 75 gram rauwe ham 1 kilo magere runderlappen 50 gr boter 1 bakje kastanjechampignons a 250 gram 1 dl. gezeefde tomaten 3 dl rode wijn halve eetlepel provencaalse kruiden (potje) 1 theelepel rozemarijn (potje)1 theelepel... bekijk recept »

Provencaalse Kippeboutjes

12 kippebouten(drumsticks) 2 teentjes knoflook 2 eetlepels vloeibare honing 2 eetlepels zachte mosterd 1 lepel olie 1 takje rozemarijn 4 takjes tijm een paar plukjes peterselie 1 theelepel paprikapoeder zout Voorbereiding Rist de tijm en rozemarijn a... bekijk recept »

Provencaalse Tian

1 aubergine 2 courgettes 2 uien 2 rode paprika`s 1 groene paprika 750 gr. tomaten 2 teentjes knoflook 1 dl. olijfolie 1/2 el. gehakte tijm of 1/2 tl. gedroogd 1/2 el. gehakte rozemarijn of 1/2 tl. gedroogd peperzout ovenschaal met deksel. Giet de hel... bekijk recept »

Provencaalse Kip Met Veertig Teentjes Knoflook

1 (scharrel)kip (ca. 1,5 kg) zout & peper 2 selderij-stengels met blad 40 teentjes knoflookongepeld 4 el olijfolie geroosterd boerenbrood 2 takjes van tijmrozemarijnpeterselie en salie Kip van binnen en buiten met zout bestrooien. Kip vullen met 1 ta... bekijk recept »

Pagina 95 van 100