1000 recepten met rozemarijn
6 plakken aubergine van 2 cm. dikolijfoliezoutpeper6 plakjes zachte geitenkaas van 2 cm dik1 el verse rozemarijnnaaldjes6 tl vloeibare honing100 g waterkers40 g lichtgeroosterde pijnboompitten. Voorbereiding Aubergine met zout bestrooienin vergiet 30... bekijk recept »
- 1 (oranje) pompoen gehakt in stukken met schil - 450 gram rijpe tomaten - 6 knoflooktenenongepeld - 1 rode ui in 8 parten - 1 paprika in grove stukken - 1 hele spaanse peper - 1 stukje gember - 2 takjes tijm - 2 takjes rozemarijn - 4 eetlepels ol... bekijk recept »
Ongeveer 750 gr pompoen1 a 2 wortels1 uiboter500-600 ml tuinkruiden of kippenbouillonrozemarijn3 laurierblaadjespeperzout(demi-)creme fraiche. Doe een klontje boter in de soeppan en fruit de ui glazig. Voeg daarna de pompoen en wortel toe en laat 2 m... bekijk recept »
450 gram pompoen - 1 stuk ui - 0.5 theelepel gemberverse - 1 teen knoflook - 1 theelepel rozemarijngedroogde - 2 theelepels kerriepoeder - 2 eheelepels boter - 2 eetlepels olie - 600 ml. groentebouillon - kokosmelk - 1 eetlepel koriander - 1 eetlepel... bekijk recept »
200 gr risotto rijst, 4 dl boullion, 2 dl witte wijn olie 100 gr peultjes 1 rode paprika 150 gr gerookte zalm (in reepjes) 125 gr garnalen verse kruiden: oreganobasilicumpeterselierozemarijn ui (gesnipperd) 1. Bak de ui in de olie 2. Voeg de rijst, ... bekijk recept »
325 gr. meergranenrijst 9 sjalotten 2 paprika'srode 2 paprika'sgele 4 kipfilets 3 tenen knoflook 1 tl. tijm 1 tl. rozemarijn 40 gr. olijfzwarte 1 dl. wijnwittedroge Peper Zout 2 el. olie Neem bij voorkeur kipfilets a 125 gram. Kook de Meergranenrij... bekijk recept »
2courgettes,in plakjes2dunne aubergines,in plakjeszout en versgemalen peper200g Camargue-rijst1dl olijfolie4uien,in ringen1grote teen knoflook,fijngesneden4kleine trostomaten,in plakjes2-3dunne rolletjes geitenkaas,totaal 300g,in plakjes1el verse tij... bekijk recept »
6 plakken aubergine van 2 cm dik,olijfolie,zout,peper,6 plakjes geitenkaas van 2 cm dik,1 eetl. (verse)rozemarijnnaaldjes,6 theel.honing,100 gr. waterkers. 40 gr. pijnboompitten geroosterd. Voorbereiding Aubergine met zout betrooien en in vergiet 30 ... bekijk recept »
Bij de bereidingstijd zit de baktijd bij inbegrepen!350 gr kruimeldeeg (zie mijn recept kruimeldeeg)300 gr aardappels geschild + in blokjes300 gr zoete aardappels geschild +in blokjes300 gr flessenpompoen geschild + in blokjes4 grote champignons in k... bekijk recept »
1 tl gedroogde oregano peperzout 1 takje rozemarijn 3 teentjes knoflookgepeld 2½ dl olijfolie extra vierge (C1000) 1 flespompoen 15 g boter 1 uigesnipperd 1 pot gevogeltefond (Lacroix) 2 dl versgeperst sinaasappelsap 7 dl kippenbouil... bekijk recept »