1000 recepten met rozemarijn
1 ronde geitenkaas( Sainte Maure) of meerdere kleine geitenkaasjes van ongeveer 5cm. in het rond. (voor ongeveer 8 stuks) 8 plakjes diepvriesbladerdeegontdooid 2 eierdooiers half tot 1 eetl. honing 1 takje rozemarijn of tijm Elk plakje deeg iets dunn... bekijk recept »
3 sjalotjes 300 g kastanje champignons 300 g cantharellen 50 g boter 100 g ontbijtspekblokjes 1 takje rozemarijn 3 el bloem 6 el cognac 1 pot kalfsfond 1/8 l creme fraiche zout/peper Pel en snipper de sjalotjes. Hak champignons fijn en snijd grote ca... bekijk recept »
1 pond pompoen 1 winterwortel 1 aardappel 2 el. boter zeezout en peper 1,25 ltr. water 2 blokjes groentebouillon 1 dl. room 1 tl. maïzena rozemarijn kruidenzout In de boter op middenhoog vuur aanbakken. Met zout en peper op smaak breng... bekijk recept »
12 Grote Paddenstoelen 2 eetl. Citroensap 100 gr. zachte geitenkaas 1/2 eetl. tijm of rozemarijn 2 eetl. olijfolie 75 grrucola of veldsla voor de dressing: 3 eetl. olijfolie 1 eetl. Balsamico azijn zout en versgemalen peper 1/2 eetl. verse provencaal... bekijk recept »
800 gr lamsvlees van de schouder8 teentjes knoflookzoutzwarte peper4 el provencaalse kruiden5 el olijfolie800 gr tomaten800 gr uien600 gr aubergines500 gr courgettes500 gr wortelen1 takje rozemarijn. Topf 15 minuten in water zetten. lamsvlees van hui... bekijk recept »
4 grote uien30 g botersuikerlaurierblaadjemespunt rozemarijnzoutpeperliter bouillon2 deciliter droge witte wijn. Snijd 4 grote uien in ringen en fruit ze in een grote pan opeen matig vuur in 30 g boter. Voeg een mespuntje suiker, een laurierblaadje, ... bekijk recept »
4 grote uien30 g boter/olie1 tl suiker2 laurierbladen2 kruidnagels1 tl rozemarijn1 liter bouilion1 el wijnazijn2 dl droge witte wijnpeper en evt. zout. stokbrood en geraspte kaas Fruit de uien in boter/olie samen met suiker, laurier, kruidnagels, roz... bekijk recept »
1 courgette 5 tros tomaten peper en zout tijm en rozemarijnfijngehakt of anders gedroogde Provençaalse kruiden rode ui 4 teentjes knoflook 2 gedroogde pepertjes olijfolie parmezaanse kaas Snij een courgette en een paar tomaten in fijne schijfje... bekijk recept »
8 trostomaten 4 teentjes knoflook verse tijm verse rozemarijn paneermeel olijfolie peper & zout Voorbereiding Snipper eerst de knoflookteentjes fijn. Halveer vervolgens de tomaten en bestrooi ze met wat tijmrozemarijnde gesnipperde knoflook en wat pa... bekijk recept »
50 gram boter 1 ui gepeld en in dunne plakjes 1 wortel geschrapt en in stukken 2 stengels bleekselderij in stukken 1 takje verse rozemarijn alleen de naaldjes fijngehakt 2 teentjes knoflook gepeld en gehakt 1 kaneelstokje 1 flespompoen 1 middelgrote ... bekijk recept »