1000 recepten met rozemarijn
Voor 4 personen: 2 flesjes Liefmans kriek of Kriek Max(Belle-Vue) 60 g witte suiker 4 peren van gemiddelde grootte sap van een halve citroen 1/2 kaneelstokje 30 g geroosterde amandelschilfers(in stukjes gebroken) 160 g mascarponekaas 2 limoensc... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 konijnenbouten 4 dunne sneetjes licht gerookt spek 2 wortelen 2 asperges 1 kleine courgette een kleine gele, rode en groene paprika 10 cl olijfolie 2 takjes verse rozemarijn 4 ongepelde teentjes knoflook peper en zout Voor de marin... bekijk recept »
4 konijnfilets 4 plakjes spek 4 laurierblaadjes rozemarijn, tijm, peper, zout aluminiumfolie 1 glas cognac (2 mag ook 1 voor de chefkok dan) 4 el rozijnen 1 el boterDe filets laten weken in de cognac de rozijnen eventueel ook. Daarna ze in een plakje... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1/2 l bruine fond 8 lookteentjes 1 konijn peper en zout 4 takjes rozemarijn 2 el suiker 4 el balsamicoazijn 4 sneetjes ciabatta 1/2 l ChiantiSnijd het konijn in stukken en bak het langs alle kanten bruin. Breng op smaak. Blus met de ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kippenfilets 1 groene, 1 rode, 1 gele paprika 1 ui 1 teentje knoflook 2 tomaten 1 koffielepel rozemarijn 1 koffielepel kippenkruiden 1/2 koffielepel paprikakruiden snuifje pili-pili of cayennepeper 1 blokje kippenbouillon snuifje p... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kipfilets 8 plakjes cheddar 600 g tomaten 2 kleine courgettes 1 rode paprika 10 cl witte wijn olijfolie 1 eetlepel sojasaus 1 sjalot 3 teentjes look 1 klein (scherp) chilipepertje takje rozemarijn, takje tijm, Provençaalse kruiden... bekijk recept »
Nodig voor 4 personen: 16 kippenvleugeltjes eventueel zout, peper 3 teentjes knoflook 1 grote ui 24 druiven (200 g) 0.5 dl Dieet Olie tijm rozemarijn 1 glaasje cognac 15 g Vloeibare boter fijngehakte peterselieWrijf de kippenvleugeltjes in... bekijk recept »
Voor 4 personen: 16 kippenvleugeltjes eventueel zout, peper 3 teentjes knoflook 1 grote ui 24 druiven (200 g) 0.5 dl Dieet Olie tijm rozemarijn 1 glaasje cognac 15 g vloeibare boter fijngehakte peterselieWrijf de kippenvleugeltjes in met zout en pepe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 zeebaarsfilets 20 sluimerwten 6 pijpajuinen (lente-uitjes) spinazie ¼ venkel Bakken & Braden sap van 2 limoenen 2 eetlepels honing rozemarijn of tijm olijfolieSnijd de lenteuitjes, de sluimerwten en de venkel en stoof alles kro... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 teentje knoflook mespunt rozemarijn peper, zout 200 gram varkensvleesreepjes 1 eetlepel olie 450 gram voorgekookte krielaardappelen 1 dl slankroom 1 eetlepel mosterdPers het teentje knoflook uit boven een grote kom. Voeg de rozemar... bekijk recept »