1000 recepten met rozemarijn
Voor 4 personen: 1 lamszadel (1 à 1.200 kg), 1 eetlepel mosterd, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie en rozemarijn, 2 eiwitten, 2 eetlepels paneermeel, boter of olie voor de braadpan, peper en zout Voor de saus: 1/2 l lamsfond, 1 teent... bekijk recept »
2 sjalotten 15 g boter 7 dl tomatensap 3 dl sinaasappelsap 2 groentebouillontabletten 1 tl gedroogde rozemarijn 1 pakje broodcroutons met tuinkruiden bieslook of muntPel de sjalotten en snipper deze fijn. Fruit deze in de boter en voeg het tomaten- e... bekijk recept »
8 tomaten 2 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 2 eetlepels basilicum (fijngehakt) 3 takjes rozemarijnDe tomaten wassen, afdrogen en aan de bolle kant (de kant tegenover het steeltje) een inkerving maken. De tomaten insmeren met olie, kruiden met... bekijk recept »
4 kippevleugeltjes; 1 koffielepel lavendelhoning; 1 takje rozemarijn; 1 dl olijfolieBak de kippevleugeltjes knapperig in de olijfolie met fijngehakte rozemarijn en overgiet op het einde van de bereiding met de honing. Laat nog even mee karameliseren.... bekijk recept »
1 visgebraad (kabeljauwhaasje, gevuld met verse zalm +/- 600 g) 4 takjes verse rozemarijn 1 kruidentuiltje 100 g gerookt spek 100 g boter 1 kg schorseneren 2 soeplepels olijfolie 2 soeplepels bloem citroensap 1.5 cl alcoholazijn 3 rode paprika's 1 te... bekijk recept »
-8 varkenskarbonaden (elk 150 g) -zwarte gemalen peper -1 el rozemarijn -1 el tijm of oregano -3 tenen knoflook -3 el olijfolie -zout Voorbereiding -leg het vlees in een schaal met peperrozemarijntijm en ongepelde knoflook -besprenkel met olijfolie e... bekijk recept »
600 gr. lamsbout in stukkentoefjes rozemarijn4 eetl. olijfolie3 geperste teentjes knoflook2 theel. gedroogde tijm2 rode paprika's in stukken2 groene paprika's in stukken en 20 jonge uitjes(bosuitjes) Steek met een metalen spies door de blokjes en ste... bekijk recept »
1 ui 6 teentjes knoflook 100 gr rauwe ham 750 gr doorregen runderlappen 50 gr boter 1 bakje kastanjechampignons 1 dl gezeefde tomaten 3 dl rode wijn halve eetlepel provencaalse kruiden 2 theelepel rozemarijn 1 theelepel bouillonpoeder zoutpeper Langs... bekijk recept »
1 camembertverse rozemarijn1. Verwijder het papiertje van de camembert en leg de kaas opnieuw in het houten doosje. Maak een paar inkervingen in de kaas en stop er enkele takjes rozemarijn in. Zet een kwartiertje op de barbecue of op een indirect vuu... bekijk recept »
4 klontjes suiker2 theelepels Angostura bitter1 fles champagne4 lange sinaasappelschillen4 takjes rozemarijn1. Laat de suikerklontjes weken in de Angostura bitter en leg ze in de glazen. Giet er champagne op en versier met een sinaasappelschil en een... bekijk recept »