1000 recepten met salie
Peper en zout 1 appel in kleine stukjes 1 ei 1 ui gesnipperd 1 eetlepel mosterd (grof) 1/2 eetlepel salie (gehaktdroog of vers) 2 eetlepels appelstroop 300 g hamlappen 4 grote vellen filodeeg (diepvries) 75 g boter . Hak het vlees zeer fijn ... bekijk recept »
1 varkenshaasje2 dl.witte wijnbosje verse salie2 tl. kruidenbouillonpoederpeperzout1/8 liter slagroomboter. Pasta Pasta koken. Plakjes varkenshaas kort aanbraden tot ze lichtbruin worden.Uit de pan nemen. In braadvet salie kort bakken, dan wijn en bo... bekijk recept »
1 Bressekip 4 takjes salie of gedroogde salie 3 teentjes knoflook boter en olijfolie suiker peper en zout 1/2 pompoengeschild en het vruchtvlees in blokjes gesneden (100g per persoon) 1 stok vanille 100 g emmentalkaas 3 gepelde sjalotten 50... bekijk recept »
6 tomaten, zoutpeper, 1 tl gedroogde salie, knoflook poeder, olie Halveer de tomaten, leg ze met de plattekant naar beneden in een ovenschaal. besprenkel met een beetje olie en de overige ingredienten. zet 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 grC... bekijk recept »
2 varkenshaasjesverse salieblaadjes50 gram parmahampeper en zoutolijfolie Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer 1 1/2 cm. druk deze plakken tussen twee stukken plasticfolie enigszins plat ( niet slaan, ook niet op het vlees gaan staan..) Stroo... bekijk recept »
1 kip van ongeveer 2 kg 2 eetlepels olijfolie 25 gr fijngehakte peterselie 25 gr in stukjes gesneden bleekselderij 1 el verkruimeldegedroogde salie of 3 eetlepels verse 3 in schijfjes gesneden wortels 3 in stukjes gesneden kleine raapjes 12 ge... bekijk recept »
4 stukken kalkoenfiletzoutpeper150 gr gorgonzola50 gr boter4 grote plakken rauwe ham8 blaadjes verse salie1 dl slagroom Rolletjes in 25 gr boter 10-15 min. bakken, uit de pan nemen en warm houden. Door braadvocht slagroom roeren en hierin 50 gr gorgo... bekijk recept »
1 grote parelhoen, 4 sjalotten, 4 teentjes knoflook, 8 blaadjes salie, 50 g boter, halve fles rode wijn (bijv. Cotes du Rhone), peper en zout Pel en versnipper de sjalotten. Snijd het parelhoen in 4 stukken. Verhit de boter in een stoofpan en laat er... bekijk recept »
400 g gestoofde lamsschouder, 400 g verse pasta, een eetlepel braadjus van lam, 1 bundeltje salie, grof zout, fijn zout, peper, gedroogde tomaat De pasta koken in gezouten water gedurende enkele minuten Het vlees in stukjes snijden en warmen met de j... bekijk recept »
600 gr. zeewolffilet, 10 dunne plakjes chorizo, spaanse paprikaworst, 20 blaadjes verse salie, of 1 eetlepel gedroogde, zout, olijfolieBestrijk de spiezen en een grillrooster met olie. Laat de spiezen op een hete barbeque in circa 6 minuten gaar word... bekijk recept »