1000 recepten met salie
4 barbecue-spiezen 600 g zeewolffilet in 24 stukjes 10 plakjes chorizogehalveerd 20 blaadjes verse salie zout (olijf-)olie 1. Rijg de stukjes vis, de halve plakjes chorizo en de blaadjes salie aan de spiezen 2. Bestrooi de spiezen met een beetje zout... bekijk recept »
1 peking eend gewassen en uitgelekt. 1blik ananaseen handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken. wat zeezout om over de eend te smeren. De vul... bekijk recept »
4 kalfs schnitzels boter champions salie citroen Snitzels bakken ongeveer 10 minuten uit de pan halen en in een voorverwarmde oven van 100 graden zetten voor de saus bak de champions in het vlees jus doe er wat salie en citroen bij vlees op het bord... bekijk recept »
Handvol verse salie 2 tenen knoflookgepeld olijfolie 2 varkenshaasjesnetjes bijgesneden zeezout en zwarte peper uit de molen 10 plakjes prosciuotto of parmaham 12 lange stengels jonge rababergewassen Hulpmiddelen Vijzel braadslee (GEEN aluminium)... bekijk recept »
1 flinke handvol verse salie2tenen knoflook gepeldolijfolie2 varkenshaasjezout en peper uit de molen10 plakjes prosciutto of parmaham12 lange stengels jonge rabarber gewassen. Voorbereiding Wrijf om te beginnen de helft van de salie fijn in een vijze... bekijk recept »
1,5 theel gemberpoeder 1 theel zout 1/4 theel zwarte peper 1/2 theel gedroogde salie 1,5 kg varkensribstuk Meng gember, zout, peper en salie, wrijf hiermee het vlees in. Leg het vlees in een ondiepe braadslee. Bak het in een matig warm oven (175 grad... bekijk recept »
1 kg diepgroene selder (blad en stelen) 50 g verse tijm of 25 g gedroogde tijm 100 g gekapte zoethout-wortel 50 g verse salie of 25 g gedroogde salie 1.5 l zuiver water 1.5 kg zoetmiddel: kandijbrokkenruwe rietsuikerhoning 1/4 l jenever of rhum Berei... bekijk recept »
1 peking eend gewassen en uitgelekt. 1blik ananaseen handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken. wat zeezout om over de eend te smeren. De vul... bekijk recept »
150g roquefort 2 tenen knoflook 4 el mayonaise 1-2 tl citroensap 1 dl creme fraiche 1-2 sjalotjes 2 el fijngesneden peterselie 1-2 tl fijngesneden salie zout peper Pureer de haas met de mayonaise, creme fraiche, citroensap en knoflook in de keukenma... bekijk recept »
4 dunne kalfsschnitzels a 75 gr 4 plakken kaas(150 gr) 4 plakken ham(200 gr) 4 theel salie(blad) 40 gr boter extra boter voor botersaus De schnitzels goed platslaan, bestrooien met salie, beleggen met een plakje kaas, daarop een plak ham. De schnitze... bekijk recept »