1000 recepten met salie
-200 g bloem -3 dl droge witte wijn op kamertemperatuur -4 el pindaolie -zout en peper -1 th lepel fijngehakte salie -2 eiwitten -250 g varkensfilet -250 g lamsfilet -250 g kipfilet -200 g broccoli -200 g wortelen -200 g schorseneren uit blik Voorbe... bekijk recept »
8 dunne kalfsshnitzels8 blaadjes verse salie8 dunne plakjes rauwe ham (parmaham)zout en peper50gr. boter3el.olijfolie4el.droge witte wijn. Leg op iedere schnitzel een blaadje salie en een plak rauwe ham. Rol de schnitzel op en steek de rolletjes vast... bekijk recept »
1 kip sap van 1 citroen 1/2 theelepel gedroogde salie zout peper 4 plakken ham dun gesneden 4 plakken kaas dun gesneden. Snijd de kip in vieren en besprenkel de stukken met citroensap. Strooi er de salie, peper en eventueel wat zout naar smaak over ... bekijk recept »
2 struikjes witlof 12 gewelde pruimen 2 el pijnboompitten 2 el olijfolie 1 tl gedroogde salie (of fijngehakte verse salieblaadjes) 1 el balsamicoazijn 1 tl tuinkruidenbouillonpoeder (pot) peper Witlof schoonmaken en struikjes in de lengete in 4 of 6 ... bekijk recept »
4 kleine kipfilets (125 g per stuk) versgemalen peper gehakte salie 4 dunne plakjes rauwe ham 2 eetlepels boterolie 3-4 eetlepels marsalawijn 1 beker (150 g) creme fraiche zout Spoel de kipfilets onder stromend koud water af, dep ze droog en wrijf ze... bekijk recept »
Crostini's (zie mijn recept)200 g kippenlevers3 el olijfolie1 klein ui (fijn gehakt)2 teentjes knoflook (geperst) 1 el salie2 el droge marsala2 el mascarponezout en peper. Ontdoe de levers van witte velletjes en draadjes. Verhit de olijfolie in de ko... bekijk recept »
Aardappels olijfolie zout rozemarijn rodepaprika salie uien peper witte wijn knoflook Aardappelen in grove stukken snijden, eventjes koken. In ovenschaal ruim olijfolie gieten en hierin de uitgelekte stukken aardappel leggen. Hierover zout, rozemarij... bekijk recept »
4 verse takjes salieblaadjes 4 a 6 takjes verse basilicum 12 zwarte peperkorrels 1 ltr. olijfolie (eerste persing) Bereidingswijze De salie en het basilicum licht kneuzenzodat ze hun aroma afgeven. De kruiden en de peperkorrels gelijk over gesterilis... bekijk recept »
- 1 braadkip - bloem - 2 teentjes knoflook uit de pers - 6 verse blaadjes salie - olijfolie - 2 el boter - 1 dl droge witte wijn - zout&peper - 150 gram Kalamata olijvenontpit en in partjes gesneden. Verdeel de kip in 10 stukken. Spoel ze af, dep ze ... bekijk recept »
4 braadworsten 50 gr boter 2 friszure appels (jonagold of elstar) 2 bosuitjes 1 pak aardappelpuree met kaas 4 dl melk 1 pot geraspte bietjes 1 tl salie Snijd de worst in plakjes en bak in de helft van de boter in 8 min knapperig. Schil en rasp de app... bekijk recept »