1000 recepten met salie
4 plakken hespenspek 400 gm gemengd gehakt 1 ei 2 eetlepel(s) paneermeel 4 eetlepel(s) versgehakte tuinkruiden 1 vers gemalen zwarte peper 1 snuifje salie 8 mooie savooiekoolbladeren 100 gm boter Snij de harde nerven uit de koolbladeren en laat ze ko... bekijk recept »
2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk, met lange botjes * 2 teentjes knoflook in reepjes 1 takje rozemarijn enkele blaadjes salie enkele takjes tijm 1/2 eetlepel mosterd 1 eetlepel olijfolie zout, zwarte peper 1 brede reep vers vet spek keukent... bekijk recept »
250 gram cherrytomaten 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel grof zeezout Takjes rozemarijn Takjes tijm salie 200 gram bloem 100 gram boter, in blokjes 5 eieren 1 bakje ricotta (kaas, 250 gram) 100 gram Grana Padano (kaas), in grove snippers 1 zak r... bekijk recept »
700 gram aubergines 200 gram linzen 2 teentjes knoflook 1 ui 1 blik tomatenstukjes olijfolie om te bakken groentebouillon van 1 bouillonblokje peper zout 1/2 theelepel tijm 8 blaadjes salie 1/2 theelepel oregano 200 gram magere yoghurt 100 gram gemal... bekijk recept »
1 ui Boter 600 gr tomaten 2 knoflookteentjes 2 courgettes 1 dl olijfolie Peper Zout 20 lamsribbetjes 1 koffielepel sherry-azijn 1 el gehakte salie Hak de ui en laat hem uitzwieren in een nootje boter Was de tomaten, snijd ze in 4 en voeg ze bij de u... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 1 fijngesneden ui 1 fijngesneden wortel 1 fijngesneden stengel bleekselderij 1 fijngesneden teentje knoflook 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes 1/2 eetlepel fijngesneden salie 2 blikken kikkererwten (a 400 gr), uitgelekt 1 liter kipp... bekijk recept »
1 plak zachte geitekaas van circa 3/4 cm dik 1 tl gedroogde salie of majoraan 2 plakjes rauwe ham 4 haaskarbonades 2 eieren Zout 1 tl chilipoeder 1/2 pakje paneermeel 50 gr boter of margarine Snijd de korstjes van de kaas en snijd de plak kaas in 4 ... bekijk recept »
2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk, met lange botjes 2 teentjes knoflook, in reepjes 1 takje rozemarijn Enkele blaadjes salie Enkele takjes tijm 1/2 eetlepel mosterd 1 eetlepel olijfolie Zout Zwarte peper 1 brede reep vers vet spek Extra nod... bekijk recept »
1 kg mosselen 1 dl droge witte wijn 1 dl slagroom 30 gr boter 1 grote ui, gesnipperd 4 dl kruidenbouillon (van tablet) 10 draadjes saffraan 100 gr zeekraal 75 gr lamsoren Zout Peper 4 eetlepels fijngehakte salie Extra nodig zeefdoek Mosselen schoonb... bekijk recept »
400 g rijstuiboter200g gehakt4 blaadjes salie1 glas droge witte wijn250g tomatenzout & peperrunderbouillon (blokje)geraspte parmezaan De gehakte ui in boter (2x zoveel als de ui) langzaam zacht laten worden in een grote kookpan. Het erg fijne gehakt ... bekijk recept »