1000 recepten met salie
Voor 4 personen: 4 stukken casselerrib 3 grote jonagold appelen, geschild 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels boter 3 uien, in dunne ringen 1 theelepel suiker 1 1/2 deciliter appelsap 1 theelepel gedroogde salie 1 kruidnagel peper uit de molenBestrooi ... bekijk recept »
4 Personen: per persoon 385 kcal 10 eetlepels olie(olijf) 6 teentjes knoflook 4 eierdooiers 2.5 theelepel salie 2 kruidnagels 1 laurierblaadje 1 eetlepel peterselie(vers) Tijm SaffraanHak het knoflook fijn en voeg bij 1 liter water. Voeg ook zout, ti... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 ongepaneerde (kalfs)schnitsels 6 plakjes rauwe ham versgemalen zwarte peper 2 theelepels gedroogde salie of majoraan 2 tomaten 1/2 pot gekruide tomatensaus 1 dl vleesbouillonHalveer de schnitzels en 4 plakjes in de lengte. Snijd de... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kwartels 8 tot 12 vastkokende aardappels 1 flinke venkel chantarellen 100 gram 2 citroenen kruiden: bosje verse salie, takjes rozemarijn, knoflook, gedroogd pepertje, zout en peper olijfolie, 3 dl witte wijn (Soave)Kwartels en de g... bekijk recept »
Voor 4 - 6 personen: 2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk, met lange botjes 2 teentjes knoflook, in reepjes 1 takje rozemarijn Enkele blaadjes salie Enkele takjes tijm 1/2 eetlepel mosterd 1 eetlepel olijfolie Zout Zwarte peper 1 bred... bekijk recept »
1 konijn 1/2 knolselderij 120 gram lardo (gerookt spek heel fijn gesneden) olijfolie 250 ml biologische room 1 liter bouillon verse salie 3 el spelt (= tarwe) gesneden bladpeterselie 4 gesneden sjalotten 3 flesjes wit bier 1 kg aardappels (vastkokers... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 hele pareloen (ca.1.2 kg.) 5 eetlepels Marsala * 50 gram boter rozemarijn salie tijm 12 plak(ken) rauwe ham peper,zoutDe parelhoen in 4 porties verdelen,met marsala besprenkelen en ca.1 uur wegzetten.Daarna met peper en zou... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 Kalfslapjes 50 gr Geraspte Parmezaanse kaas Peper 4 Plakjes gedroogde ham 8 blaadjes salie 2 glazen witte wijn Boter Pasta (naar keuze) Houten prikkerStrooi de kaas over de kalfslapjes en breng op smaak met peper. Vouw ze dubbel en... bekijk recept »
8 plakken fillo deeg (diepvries)1 pot groene asperges1 theelepel salie2 eetlepels olie1 ei12 plakjes gekookte ham- Fillodeeg van tevoren volgens aanwijzing in ongeveer 2 uur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225°C Halveer de asperges. Plakjesham... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g zachtzure appelen,geschild en kleingesneden 500 g wortelen,geschrapt en in plakjes gesneden 10 g plantenmagarine 1 middelgrote ui,fijngesnipperd 1 stengel bleekselder,in schijfjes 1 1/2 L magere kippenbouillon 1/2 dessertlepel ... bekijk recept »