Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Wortelsoep met appel

Voor 4 personen: 500 g zachtzure appelen,geschild en kleingesneden 500 g wortelen,geschrapt en in plakjes gesneden 10 g plantenmagarine 1 middelgrote ui,fijngesnipperd 1 stengel bleekselder,in schijfjes 1 1/2 L magere kippenbouillon 1/2 dessertlepel ... bekijk recept »

Geroosterde kipfilet met knoflook

Voor 2 personen:2 kipfilets met vel1 1/4 tl gedroogde salie1 1/2 el olieca. 15 teentjes knoflook, ongepeld1 dl witte wijn- Verwarm de oven voor op 200 C. - Bestrooi de kip met salie, peper en zout. Verwarm de olie in een ovenvaste pan en bak de kip h... bekijk recept »

Koolrabi met wilde eend en eekhoorntjesbrood

Voor 4 personen: 2 koolrabi's 4 eendenborsten (wilde eend) 4 stukjes eekhoorntjesbrood 2 eetlepels spekblokjes 1 fijngehakt teentje look 2 blaadjes salie Bakken & Braden 2 eetlepels balsamicoazijn 1 eetlepel sojasaus ½ fijngehakte sjalot 2 dl wat... bekijk recept »

Gevulde varkensschnitzel

Voor 4 personen: 4 varkensschnitzels van elk ongeveer 150 gram 2 gehalveerde bollen mozzarella 4 plakken parmaham olijfolie 4 blaadjes verse salie wat peper en zoutLeg de schnitzels plat neer en bedek ze elk met een plak ham. Leg in het midden van el... bekijk recept »

Andalousische Heilbot

Voor 1 persoon: 140 g heilbot 100 g tomaten 60 g ui 1 knoflookteentje 75 ml yoghurt, 0% v.g. 1 koffielepel citroensap 1 koffielepel margarine Salie Peterselie Zout en peperFruit de fijngesnipperde ui en de fijngehakte knoflook in een kleefvrije pan. ... bekijk recept »

Zeetong in mosterdsaus

Voor 4 personen: 100 g sjalotten 400 g tomaten: gepeld en ontpit 600 g zeetongfilets 4 eetlepels margarine kruiden: cayennepeper, dille, salie 2 glazen water 2 eetlepels maïszetmeel 2 eetlepels mosterd 500 g aardappelenDe sjalotten fijn snipperen en ... bekijk recept »

Gevulde kipfilets met championsaus

6 kipfilets 250gr kastanjechampignons 1 grote ui 1 teentje knoflook 2 sneetjes wit casinobrood 3 blaadjes verse salie of 1/2 theelepel gedroogde 40gr boter 200gr blokjes mager rookspek 1dl kippenbouillon zout en versgemalen peper 1 glas witte port of... bekijk recept »

Hertenrug met tapenade

Voor 4 personen: 1 hertenrug van 1,3 tot 1,5 kg (ribstuk met been) 150 g cantharellen 30 g zwarte olijven, ontpit olijfolie 3 eetlepels confituur van zwarte bessen 15 cl rode wijn 3 eetlepels zure room gedroogde salie gedroogde tijm peper e... bekijk recept »

Stoofappeltjes met gehakt

Voor 4 personen: 2 uien 300 g kalfs- of kippengehakt 4 soeplepels light-room 1 eetlepel ingemaakte groene peperbolletjes 1 takje salie 1 koffielepel mosterd 8 appelen 50 g gemalen light-kaasLaat het gehakt op een klein vuurtje zonder bereidingsvet ba... bekijk recept »

Spaghetti puttanesca van Micmac

500 g spaghetti 700 g tomaten 100 g zwarte olijven 6 ansjovis filets 2 teentjes knoflook 1 tl chilivlokken 1 tl gedroogde salie 2 el kappertjes 1 el bladpeterselie parmezaanse kaas olijfolieSnipper de ui, ansjovis, knoflook en chilivlokken en fruit d... bekijk recept »

Pagina 66 van 100