1000 recepten met salie
4 kippenbouten3 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct2 citroenen1 bolletje knoflook1 eetlepel (poeder)suikerenkele blaadjes verse salie of 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruidenbraadslede of ovenvaste pan1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »
4 enkele kipfilets200 gr grove paté, in kleine blokjes (bijv. ardenner, boeren-, cranberry- of notenpaté)8 blaadjes verse salie, fijngehakt8 lange plakken ontbijtspek1 eetl. boter1 eetl. olie1. Snijd de kipfilets in de lengte voorzichti... bekijk recept »
4 saucijzen4 grote plakken parmaham8 blaadjes salie700 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken500 gram spruitjes, schoongemaakt en grof gehakt2 eetlepels olijfolie100 milliliter droge witte wijn50 gram koude boter100 milliliter warme melknoo... bekijk recept »
400 gram kipfilet, in repen6 eetlepels olijfolie10 blaadjes salie, in reepjes2 eetlepels (rode)wijnazijn2 eetlepels sojasaus200 gram spinazie2 sjalotjes, in ringen2 lente-/bosuitjes, in ringen1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 eetlepe... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd1 theel. gedroogde salie100 g gedroogde vijgen, in kleine stukjes4 eetl. rode portzoutversgemalen peper8 dikke lamskarbonades, lamskoteletten2 eetl. boter of bakproduct1. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalot... bekijk recept »
zout en versgemalen peper400 g zalmfilet in gelijke stukken zonder vel4 takjes salie4 grote plakken parmaham300 g sperzieboontjes1 citroen1 eetl. suiker3 eetl. water4 eetl. olijfolie2-3 grote aardappelen, geschild1 losgeklopt ei bakpapier1. Breng een... bekijk recept »
500 GR vastkokende aardappelen 500 GR groene en rode paprika 1 KL knoflookolie olijfolie extra vierge enkele blaadjes salie peper en zout 1. snij de paprika's in kwartjes, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Leg ze op hun snijkant op een bakplaat. B... bekijk recept »
1 bakklare kruimeldeegbodem 6 dikke aardappelen 200 GR reblochon of andere kaas 1 à 2 eetlepels gesmolten boter 3 blaadjes verse salie peper uit de molen en zout 1. kook de aardappelen gaar in de schil, in gezouten water met de salie. pel ze e... bekijk recept »
400 g puree aardappelen 300 gr pompoen 2 el mascarpone 2 el gehakte salie 8 kleine worstjes1. Schil de aardappelen en pompoen, snijd in blokjes en gaar in gezouten water. Giet af en pureer. Roer hierdoor de mascarpone en kruid met salie, peper en zou... bekijk recept »
50 gram ongekookte penne peper zout 100 gram sperziebonen 3 zongedroogde tomaten 25 ml warm water 100 gram kerstomaten 1 lente ui 1 teentje knoflook 1 koffielepel pesto 2 ontpitte zwarte olijven salie1. Kook de penne zoals aangegeven op de verp... bekijk recept »