1000 recepten met salie
8 heel dunne kalfslapjes 8 plakjes rauwe ham 8 blaadjes salie vloeibare solo peper&zout 8 satéstokjes1. Leg de satéstokjes 10 minuten in koud water.2. Sla de kalfslapjes plat indien te dik, bestrijk de bovenkant met vloeibare solo en kruid met peper... bekijk recept »
4 varkensmignonetten 1 kleine courgette 100 gr tagliatelle 3 dl room 4 blaadjes verse salie solo, bakken en braden olijfolie peper&zout (pezo)1. Snijd de courgette in kleine dobbelstenen. Stoof ze enkele minuten op laag vuur in olijfolie, ze moeten... bekijk recept »
500 gr varkenshaasje 1 eetlepel olijfolie 50 gr gerookte spekblokjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 struik paksoi in reepjes gesneden 1 scheutje sherry of witte wijn 100 ml room 1 eetlepel salie of dragon 1 .beetje taugé1. Snijd de varkenshaas ... bekijk recept »
300 g kalfsvlees in blokjes gesneden 300 g stevige kerstomaten 1 laurierblad 4 takjes rozemarijn 5 soeplepels olijfolie 2 soeplepels droge witte wijn enkele blaadjes salie 1 blokje Knorr Finesse bouillon Tuinkruiden 1 kleine ui 1. Hak de ui fijn... bekijk recept »
2 kalfsoesters a 150 gram 2 plakken parmaham 4 blaadjes salie 1 glas marsala wijn of witte wijn 50 gram boter 1 eetlepel olijfolie bloem peper en zout naar smaak1. doe de kalfsoesters in plastiekfolie en sla ze plat ongeveer 5mm.meng peper en zout do... bekijk recept »
100 GR Weight watchers belegen kaas 8 dunne varkensfiletlapjes van ca. 50GR 8 sneetjes weight watchers kookham 4 koffielepels olijfolie 16 salieblaadjes peper en zout 1. Was de varkensfiletlapjes en dep droog. Besprenkel de lapjes met 2 koffielepel... bekijk recept »
4 hertenbiefstukjes (elk ca. 125 g) peper, zout 1 tl Provençaalse kruiden 6 el Solo Vloeibare margarine 1 dl rode porto 4 el truffelpasta of -crème 4 takjes tijm of salie Extra: groot vel aluminiumfolie Bijgerechten: puree van truffelaardappeltjes... bekijk recept »
Voor de karbonades: 1 teentje knoflook 4 el olijfolie extra vierge 3 blaadjes salie 4 haaskarbonades Voor de kruidendressing: 1 teentje knoflook 1 bosje (blad)peterselie 1 bosje basilicum 2 el kappertjes 2 tl Dijon mosterd 2 tl wijnazijn ... bekijk recept »
2 kreeften van 500 g 5 cl olijfolie 200 g boter 40 g salie 5 g piment d'Espelette zout citroensap verse peterselie 1. Kook de kreeften 6 min in ruim water. Mix de boter met de salie, de piment, wat zout en enkele druppels citroensap. Zet ze even ko... bekijk recept »
600 gr verse paling 1 blaadje laurier 2 takjes tijm 50 gr fijngehakte zuring( kan ook uit bokaaltje) 1 klein beetje fijngehakte kervel 2 gesnipperde sjalotten 1 sap van halve citroen 3 st eidooiers 30 gr boter 2 dl witte wijn1. Maak de palingen ... bekijk recept »