1000 recepten met salie
4 kalkoenlappen200 g parmaham (in dunne plakjes)8 blaadjes salie1 handvol rucola250 g tagliatelle2 el parmezaan (versgeraspt)boterpeperzout1. Kook de tagliatelle beetgaar. 2. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Leg aan elke kant een blaadje sal... bekijk recept »
2 kg wortelen1 preiwit2 uien25 g pompoenpitten50 g ricottaboter2 l kippenbouillon2 teentjes knoflooktakje verse salieras-el-hanoutpeperzout1. Voorbereiding: Maak de groenten schoon. Snij de wortelen in plakjes. Snij de prei in ringen. Snipper de ui e... bekijk recept »
2 kg mosselen, schoongemaakt200 ml droge witte wijn2 uien, grof gehakt1 bussel tuinkers1 handvol platte peterselie, fijngehakt1 handvol kervel enkele takjes dragon, salie en munt1 El aardappelzetmeel zout, peper1. Doe de mosselen in een grote kookpot... bekijk recept »
1.5 kg kalkoenfilet80 g pancetta (of spek, in blokjes)100 g pancetta (of spek, in plakjes)1 ui1 teentje knoflook5 blaadjes salie1 ei200 g zuurdesembrood150 g gedroogde cranberry's50 g ongezouten pistachenoten2 kl cayennepeper60 g boter ( extra)peperz... bekijk recept »
400 gram asperges (bij voorkeur groene sprietasperges of wilde groene asperges) - 0,5 liter groentebouillon - een scheutje droge witte wijn - olijfolie - 2 sjalotjesfijngehakt - 1 teentje knoflookversnipperd - 2 blaadjes salie - het sap en de geraspt... bekijk recept »
3 dozijn wijngaardslakken 1 glas macvin 280 gr bloem 160 gr roomboter 2 eierdooiers 1,5 dl volle melk 150 gr Comte kaas 2,5 dl room 2 el fijngehakte verse platte peterselie 2 el fijngehakte verse salie muskaatnoot peper en zout Spoel de sl... bekijk recept »
1 pompoen van ongeveer 2 à 3 kg 1 kip 2 witten van prei 2 takjes witte selderij 3 uien waarvan 1 bestoken met 8 kruidnagels 2 wortelen 4 aardappelen 150 gr spekblokjes 1 kruidenbosje 50 gr boter 2 tomaten 1 eetlepel gehakte salie 1 eetlepel geh... bekijk recept »
Voor de walnootdressing: 50 ml appelazijn 1/2 ui 1 eierdooier 1 theel grove mosterd 1 theel gembersiroop 2 eetl walnoten 150 ml olijfolie Voor de salade: 1 krop eikenbladsla 1 krop lollorosso sla 1 bakje kastanjechampignons 1 klein uitje ... bekijk recept »
Voor het deeg 150 gr bloem75 gr koude boter of margarine in kleine blokjes. voor de vulling: 25 gr boter of margarine400 gr kastanjechampignons - in plakjes1 kleine preiin dunne reepjes2 el droge witte wijnzoutpepernootmuskaat4 eieren2 1/2 dl slagroo... bekijk recept »
250 gram bloem150 gram boterpeper en zout naar smaak1 grote of 2 kleine courgettes1 paprika300 gram broccolli in roosjes300 gram venkelknol200 gram (groene) asperges250 gram champignons4 eieren3 dl. ongeklopte slagroom150 gram gogonzola kaas(ik neem ... bekijk recept »