1000 recepten met salie
stukjes vaste vis, zalm, lotte, kabeljauw... 4 dikke rozemarijntakjes, als spiesje 3 el olijfolie 3 el rode wijnazijn 1/2 citroen, sap 1 el honing 4 blaadjes salie, fijngesnipperd 2 kl geraspte gember zevenkruidenpeper1. Maak een marinade door de oli... bekijk recept »
1 sjalot 1 teentje knoflook 400 gr tomatenblokjes (blik) 1 kleine koffielepel fijne suiker 1/4 bouillonblokje kip 1 kleine wortel scheutje rode wijn (facultatief) 2 takjes rozemarijn 1 blaadje salie 6 middelmatige vastkokende aardappelen 2 kipf... bekijk recept »
4 st raapjes en 4 plakjes panchetta 1 kleine ui en twee teentjes look 1 st wortel en 1 wit van prei 250 gr ricotta 1 eetl gemalen parmezaan en 4 fijngehakte blaadjes salie1. Kook de raapjes gedurende 12 minuten in water. Laat even afkoelen, snij de k... bekijk recept »
2 ltr runderbouillon 300 gr gare berlotti bonen of kievitsbonen 30 gr boter 1 dl olijfolie xtra virge 250 gr gehakt 100 gr pancetta gesneden 3 salie bladeren gesneden 1 ui groot en grof gesneden 4 selderijstengels grof gesneden halve winterwortel gr... bekijk recept »
4 aardappelen (primeur)100 g rucola1 el rozemarijn (gehakt)1 el salie (gehakt)2 teentjes knoflook150 g geraspte mozzarella4 el geraspte parmezaan2 rollen pizzadeeg (kant-en-klaar)0.25 kl chilivlokkenolijfoliezeezout1. Verwarm de oven voor op 220°... bekijk recept »
150 g broodkruim150 g gerookt spek150 g varkenszwoerd500 g gehakt (kip, liefst zelf gemaakt)5 tomaten2 takjes selder1 savooikool1 ui150 g champignons2 dl droge, witte wijn1 bosje bladpeterselie2 tenen knoflook5 blaadjes salie1 kruidenboeketpeperzout1... bekijk recept »
400 g farfalle (vlinderpasta)200 g ham (blokjes)200 g fijne boon250 g kerstomaten1 sjalot1 teentje knoflook1 bosje salieolijfoliepeperzout1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Blancheer de boontjes in lichtgezout... bekijk recept »
8 tomaten200 g sperziebonen (fijn)1 rode ui4 takjes salie ( wat extra voor de afwerking)200 g Serranohamolijfolie1. Maak de groenten schoon. Blancheer de boontjes 4 minuten. Laat schrikken onder koud water en afkoelen. 2. Snij de tomaten in partjes. ... bekijk recept »
4 kipfilets2 zwarte pensen2 el olijfolie0.5 citroen1 teentje knoflook25 g rozijnen5 blaadjes verse saliepeperzout1. Rasp de schil van de citroen en pers vervolgens uit. Pel en snipper de knoflook. Snipper de salie grof. Snij de pensen in plakjes. 2. ... bekijk recept »
600 g kabeljauwhaas (in porties van 150 g)1 el olijfolie1 citroen (in partjes)1 el rozemarijn (fijngehakt)1 kl salie (fijngehakt)1 kl tijm1 kl venkelzaad (gekneusd)peperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Bestrijk de stukken kabeljauw met ol... bekijk recept »