Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Italie:Risotto Met Chorizo En Radicchio

350 g pikante chorizoworstkleingesneden, 4 eetl olijfolie, 2 rode uienfijngehakt, 4 teentjes knoflook. uitgeperst, 1 theel chilivlokkengekneusd, 1 eetl fijngehakte verse salie, 350 g arboriorijst, 1 1/2 dl fruitige rode wijn, 1 liter kippebouillon, 1... bekijk recept »

Fougasse Met Provencaalse Kruiden

500 gr bloem1 tl suiker42 gr verse gistverkruimeld1 el tijmblaadjes1 el rozemarijnnaaldjes1 el fijngesneden salie1 el lavendelbloemetjes1 dl olijfolie1 tl zout40 gr geraspte Parmezaanse kaas Bloem in kom doen en kuiltje maken in het midden. Suiker me... bekijk recept »

Risotto Met Doperwten En Gorgonzola

200 gram risottorijst 1 bouillonblokje 2 rode uien 1-2 teentjes knoflook 200 gram diepvriesdoperwtenontdooid 75-100 gram gorgonzola 2 blaadjes verse salie of een theelepel gedroogde olijfolie geraspte parmezaanse kaas zwarte peper Pel en snipper de u... bekijk recept »

Eikenbladsalade met kippenlevertjes

Voor 4 personen: 3 eetlepels olijfolie 300 g koolraap, in reepjes 1 theelepel gedroogde salie 100 ml kippenbouillon (van tablet) 4 kippenlevers (ca. 150 g) 4 plakken rundrookvlees 2 eetlepels balsamicoazijn 100 g eikenbladslamelange 50 g roquefort (b... bekijk recept »

Gebakken eendenborst met appelen

2 mooie en stevige appelen circa 30 gram boter of margarine 1 eendenborst van circa 250 gram zout en peper 1 fijngesneden sjalotje 2 fijngesneden blaadjes verse salie ? dl rode wijn 1 dl vleesbouillon 2 eetlepels lobbig geklopte slagroom- Schil de ap... bekijk recept »

Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

Voor 4 personen: 300 g broccoli, in kleine roosjes 1 sinaasappel 1 eetlepel witte-wijnazijn 2 sjalotten, gesnipperd 15 gr verse peterselie, fijngehakt 6 eetlepels olijfolie extra vierge 4 kabeljauwhaasjes, op kamertemperatuur 4 plakken parmaham 1 the... bekijk recept »

Kalfsbil met saffraan risotto en wilde gebakken sp

Kalfsbil met saffraan risotto en wilde gebakken spinazie Voor 4 personen: 4 stuks plat geslagen kalfs bil (150 gram) 4 plakken fontina kaas 8 blaadjes salie bloem zout en peper roomboter olijfolieSla het vlees plat en leg de kaas en salie op een kant... bekijk recept »

Kalfsfricassee op z'n Italiaans

Voor 4 personen: 1 eetlepel olijfolie 600 g kalfsfricassee 80 g prosciutto crudo 3 teentjes knoflook 1 eetlepel kappers, uitgelekt 1 eetlepel gehakte salie 1 takje rozemarijn 1 eetlepel venkelzaadjes 6 wortelen in fijne schijfjes 1 dl witte wijn citr... bekijk recept »

Kalfsrollade met spinazie

Voor 6 personen: 600 g verse spinazie 3 el vers gemalen Parmezaan 1 ei Nootmuskaat Peper Zout 600 g kalfsvlees (zonder been en in één stuk) 120 g gekookte ham (in plakjes) 1 el boter 2 el olijfolie 1 teentje look (gehalveerd) 6 verse salieblaadjes 24... bekijk recept »

Kalkoenfilet op boerenwijze

Voor 4 personen : 4 kalkoenfilets (150-180 gr / per stuk) 1 citroen zout, peper 8 blaadjes salie 1/2 bosjes oregano 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 250 g mozzarella 500 g tomaten 3 eetlepels geraspte pecorinoMaak een inkeping aan de zijkant... bekijk recept »

Pagina 73 van 100