Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Gevulde parelhoen met truffeltapenade

2 stuk (van 900 gram) parelhoender100 gr. olijf, zwarte, zonder pit30 gr. truffel4 el. olie,Olijfolie, vergine1 winterpeen1 prei, dunne1 ui4 tomaten5 dl. wijn, witte1 takje tijm5 peperkorrels1 stukje foelie1 blaadje laurier3 blaadjes salie3 dl. slag... bekijk recept »

visrollade met witte wijnsaus

Voor 2 personen: 2 kabeljauwhaasjes 6 blaadjes salie 4 plakjes rauwe ham 2 el olijfolie 250 g koelverse aardappelpuree 10-12 Taggiasche olijven, fijngehakt 100 ml droge witte wijnLeg 2 plakjes ham naast elkaar, laat ze een beetje overlappen en leg er... bekijk recept »

Bloemkoolravioli met ricotta en pancetta

100 gram boekweitmeel1 El maïszetmeel1 ei1 eidooier1 El olijfolie postelein een snuifje zout Voor de vulling:200 gram bloemkool, in roosjes2 El olijfolie75 gram ricotta30 gram parmezaan, geraspt100 gram pancetta, in reepjes nootmuskaat0.5 bosje salie... bekijk recept »

Kwartels in spekjasje met raapjes en krielaardappelen

8 kwartels16 blaadjes salie16 sneetjes spek olijfolie5 El pastis3 El room2 El bieslook, gehakt500 g raapjes125 ml groentebouillon1 bakje tuinkers350 g krielaardappelen zout, peper1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kwartels aan de binnen- en b... bekijk recept »

Risotto met Oud Brugge

1/8 pompoen olijfolie1 grote sjalot, gesnipperd200 g risottorijst750 ml gevogeltebouillon, warm200 g shimejichampignons70 g Oud Brugge, geraspt75 g boter4 El verse room1 handvol noten, gehakt verse salie zout, peper1. Schil de pompoen en snij in fijn... bekijk recept »

Hertengebraad met een korstje

165 g zachte boter 1 klontje 1 hertengebraad (800 g tot 1 kg)1 blik gekookte kastanjes50 g suiker200 ml ahornsiroop150 ml verse room10 ml kersenlikeur Voor het deeg:250 g bloem120 g zachte boter 1 ei 1 eigeel, lichtjes opgeklopt3 blaadjes salie, fi... bekijk recept »

Worst met groenten op z’n Italiaans

200 g fijne sperzieboontjes200 g sluimererwten600 g kleine rode aardappeltjes250 g kerstomaten80 g rucola1 bussel basilicum olijfolie 2 teentjes knoflook6 blaadjes salie4 Italiaanse worsten50 g gedroogde tomaten, in reepjes2 El kappertjes, op azijn1 ... bekijk recept »

Eikenbladsla, artisjokharten en gepaneerd kalfsvlees

1 bokaal artisjokharten op olijfolie4 El plantaardige olie1 krop groene eikenbladsla350 g rucola120 g kerstomaten, gehalveerd8 gedroogde tomaten12 kappertjes olijfolie het sap van 1/2 citroen peper, zout Voor de kalfslapjes:1 ei150 g paneermeel4 El ve... bekijk recept »

Tortellini gevuld met ricotta en spinazie, salieboter

Voor het deeg:150 g fijn griesmeel (voor pasta)150 g bloem3 eieren3 El olie1 snuifje zout Voor de vulling:400 g verse spinazie250 g ricotta2 eierdooiers100 g geraspte parmezaan voor de versiering1 snuifje nootmuskaat zout, zwarte peper Voor de saus... bekijk recept »

Medaillons met citroenkruidenboter

1 grote winterwortel grote winterwortel1 courgette3 varkenshaasjes12 blaadje salie1 eetlepel vloeibaar bakproduct100 gram gezouten roombotergrof gemalen witte peper1 theelepel theel. verse tijmblaadjes of 1/2 tl gedroogd1 teentje knoflook, uitgep... bekijk recept »

Pagina 75 van 100