Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Schnitzel Wok met parmaham en gorgonzola kaas

4 varkensschnitzels van 150 gram stuk. 8 plakjes parmaham. 16 verse salieblaadjes, of gedroogde salie. cocktailprikkers. 400 gram broccoli, in roosjes verdeelt. 1 rode paprika, in reepjes gesneden. 40 gram amandelen, goudbruin geroosterd. 150 gram g... bekijk recept »

Tagliatelle met witte wijn-oesterzwammensaus

voor 4 personen: 1 grote zak tagliatelle (groene is het mooist!) 1 netje sjalotten 1 dikke plak chorizo (Spaanse salami) van ongeveer 1 1/2 cm. 1 klein flesje witte wijn (demi-sec) 1/4 liter slagroom 3 teentjes knoflook olijfolie 2 a 3 theelepels sal... bekijk recept »

Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

110 g boter 1 takje tijm 20 cl vleesfond 3 soeplepels dikke room 4 varkenshaasjes 400 g oesterzwammen 20 cl rode wijn type Madiran 2 gehakte sjalotten 1/2 koffielepel gedroogde salie 400 g worteltjesVerwarm de oven voor op stand th 6 (180°C). Wrijf d... bekijk recept »

Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

Voor 4 personen:110 g boter1 takje tijm20 cl vleesfond3 soeplepels dikke room4 varkenshaasjes400 g oesterzwammen20 cl rode wijn type Madiran2 gehakte sjalotten1/2 koffielepel gedroogde salie400 g worteltjes- Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C)... bekijk recept »

Gekruide vissalade

400 gr schoongemaakte (kleine) inktvis 400 gr kabeljauwfilet 1 glas witte wijn 2 glazen water 1 bouquet garni 1 sjalotje 2 tn knoflook 1 el peterselieblad 5 basilicumblaadjes 5 mintblaadjes 2 blaadjes salie 1? dl (olijf)olie ? el balsamicoazijn 1 el ... bekijk recept »

Gemarineerde kipfilet met bleekselder en kappertje

Voor 4 personen: 4 sjalotjes 2 teentjes knoflook 3 stengels bleekselder 2 eetlepels (olijf)olie 400 gram kipfilet zout (versgemalen) peper l theelepel suiker 150 ml droge witte wijn 100 ml witte-wijnazijn 2 eetlepels gesnipperde salie 3 eetlepels kap... bekijk recept »

Pizza Margherita

voor 4 personen: voor het deeg: 400 g bloem (bv. pizzabloem of patisseriebloem) ± blokje verse gist 1 dl lauw water 1 eetlepel olijfolie voor het beleg: 400 g gepelde tomaten 250g mozzarella (geraspt of in plakjes) 200 g gekookte ham 1/2 ui en 1 teen... bekijk recept »

Kiprolletjes gestoofd in Marsala

zout 1 el olijfolie ca. 1 1/2 dl Marsala 1 eetlepel tomatenpuree cocktailprikkers 30 g pijnboompitten 4 maïskipfilets (ca. 550 g) peper 2 teentjes knoflook 1 theelepel gedroogde salie 8 plakken ParmahamPijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roo... bekijk recept »

Kiprolletjes gestoofd in Marsala

Voor 4 personen: 30 g pijnboompitten 4 kipfilets peper 2 teentjes knoflook 1 theelepel gedroogde salie 8 plakken Parmaham zout 1 eetlepel olijfolie ca. 1 1/2 dl Marsala 1 eetlepel tomatenpuree cocktailprikkersPijnboompitten in droge koekenpan lichtbr... bekijk recept »

Gevulde varkenslapjes met paprikaroom

8 dunne varkenslapjes, 1 bolletje mozzarella, 8 blaadjes salie, 4 zongedroogde tomaatjes, 1 eiwit, paneermeel, 1 rode en 1 gele paprika, 2 dl groentebouillon, 4 dl lichte room (of sojaroom), olijfolie, zoet paprikapoeder, peper & zoutLeg de vle... bekijk recept »

Pagina 74 van 100