1000 recepten met tijm
1 el bruine suiker 125 g boter, op kamertemperatuur 125 g suiker 2 grote eieren, gesplitst 1/4 theelepel amandelessence 1 theelepel fijngehakte verse tijm 125 g gemalen amandelen 50 g zelfrijzende bloem 150 g Griekse yoghurt 200 g Cox Orange-appels m... bekijk recept »
2-3 handperenin stukjes 1 el citroensap 50 g overjarige Beemsterkaasin blokjes 50 g Texelse schapenkaasin blokjes 50 g Hollandse geitenkaasin wat grotere blokjes 50 g Leerdammerkaasin stukjes 50 g Hollandse blauwe kaasin kleine blokjes 4 takjes tijmb... bekijk recept »
2-3 handperen1el citroensap50g overjarige Noord-Hollandse kaas in blokjes. 50g texelse schapenkaas in blokjes50 gr geitenkaas in blokjes50gr leerdammer in stukjes50gr blauwe kaas in kleine blokjes4 takjes thijm2el honing2 el sherryazijn4-5 el druiven... bekijk recept »
? 250 g paddestoelen (een soort of een combinatie) ? 4 eetl olijfolie ? 1 handjevol tijmalleen de gehakte blaadjes ? 1 teen knoflookfijngehakt ? 1 handvol peterseliegrof gehakt ? snufje chilipoeder ? scheutje citroensap ? 400 g risottorijst ? ... bekijk recept »
750 g erwten 1 sjalot 2 tl olie, 300 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 750 ml groentebouillon zout en peper 400 g courgette 150 parmezaanse kaas geraspt 2 stengels verse tijm. Hak de sjalot fijn en stoof in een pan met olie glazig. Voeg de rijs... bekijk recept »
Ca 12 kleine tomaten 2 tenen knoflook 8 takjes tijm 5 ons kabeljauwhaas 250 gr risotto rijst 4 plakken brood (zuurdesem) 1 el olijfolie visbouillon Tijm en tomaten wassen en de tomaten in stukken delen. Oven op 180gr. voorverwarmen. Tomaten aanfrui... bekijk recept »
4 forellenBestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en takjes tijm. Bestrijk de forellen met olijfolie en klem ze in een visrooster. Rooster de forellen 10 cm boven een gloeiende barbecue in 10-15... bekijk recept »
4 rode ponen 1 theelepel sinaasappelsap 2 teentjes knoflook 1 theelepel gedroogde tijm 1 theelepel zout slaolieVerwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de vis in met sinaasappels... bekijk recept »
2 e droge gist 1 t suiker 250 ml lauw warm melk (afhangende van hoeveel vocht de bloem absorberen) 625 g tarwe bloem 1 t zout 1 e olijfolie 12 ontpitte zwarte olijven 300 g Gruyère kaas of belegen Goudse kaasgeraspt verse tijm extra virgin olij... bekijk recept »
900 gr gemengde paddestoelen3 el olijfolie1 teentje knoflookgeperst1/2 tl tijmsap en schil van 1/2 citroenzoutpeper4 el creme fraiche1/2 tl Franse mosterd STAP 2:Olie verhitten in pan met dikke bodem of wok. Op hoog vuur paddestoelen ca. 3 min. bakke... bekijk recept »