1000 recepten met tijm
4 Crottins de Chavignol (geitenkaasje) 50 g gemengde sla 1 bosje radijsjes kerstomaatjes 4 takjes verse tijm (citroentijm is hier heerlijk bij) 2 el vloeibare honing 4 el verkruimelde speculoos 2 dl droge witte wijn 1 klontje boter zout en peper ... bekijk recept »
4 tomaten Halve komkommer 50 gr groene olijven zonder pit 20 gr pijnboompitten 150 gr gemengde slasoorten 4 plakjes zachte geitenkaas 2 à 3 takjes verse tijm 2 à 3 eetlepels vloeibare honing Voor de dressing: Sap van 1 citroen 2 theelepel... bekijk recept »
8 sneetjes bruinbrood (casino)150 gram zachte verse geitenkaas2 el honing2 tl tijm en zwarte peper. Hulpmiddelen Tostiapparaat Hulpmiddelen - Tostiapparaat Bereidingswijze Verdeel de geitenkaas over 4 boterhammen. Smeer hierover wat honing en bestro... bekijk recept »
> Basisrecept voor risottomet kippen- of groentebouillon > 250 g paddestoelen (een soort of een combinatie) > 3 eetlepels olijfolie > 1 handjevol tijmalleen de blaadjesgehakt > 1 teen knoflookfijn gehakt > zout en zwarte peper uit de molen > 1 handv... bekijk recept »
500g langwerpige sjalotten 50g boter 1 koffielepel honing 200 ml witte wijn 1 el balsamico 1 el tijmfijngehakt zout en peper 1 pak uitgerold korstdeeg 200g geitenkaas verse tijmblaadjes Schik de sjalotten met de snijkant naar onder in een ba... bekijk recept »
Basisrecept voor risottomet kippen- of groentebouillon > 250 g paddestoelen (een soort of een combinatie) > 3 eetlepels olijfolie > 1 handjevol tijmalleen de blaadjesgehakt > 1 teen knoflookfijn gehakt > zout en zwarte peper uit de molen > 1 handvol... bekijk recept »
50 g walnoten100 g zachte geitenkaas4 plakken Gandaham1/2 krop eikenbladsla2 appels(Granny Smith)2 takjes tijm2 eetlepels boter1 eetlepel vloeibare honingpeper. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan ca. 2 minuten. Verdeel de geite... bekijk recept »
4 biefstukken2 el kastanjehoning1 el fijngesneden tijm1 fijngesneden rode peperzeezout50 g boter1 el zonnebloemolie. voor de andijvie: 1 stronk andijvie1 el olijfoliezoutpeper1 el fijngesneden zwarte olijven1 teentje knoflook fijngesnedendunne reepje... bekijk recept »
- 600 ml kippenbouillon - 200 gr risottorijst - 1 fijngehakte ui - 2 teentjes gesnipperde knoflook - lekker veel verse tijmfijngehakt - 1 el citroenrasp - sap van een halve citroen - boter (becel bak & braad) - veel geraspte Parmezaanse kaas of Pecor... bekijk recept »
3 venkelknollen1 ui60 gram boter300 gram risottorijstzout en peper1/8 dl droge witte wijn9 dl kippenbouillon van tabletten125 gram geraspte Parmenzaanse kaas Maak de venkelknollen schoon, snijd het groen eraf bewaar het voor garnering. Snijd de knoll... bekijk recept »