1000 recepten met tijm
25 g vloeibare margarine 2 grote uien 10 g tijm 60 g crème fraîche 50 g gruyère 1 snufje zout 1 snufje peper 4 pasteibakjes 1 el azijn 4 eieren1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. 2. Verhit de vloeibare margarine in ee... bekijk recept »
2 tenen knoflook 750 g kleine spruiten 115 g gezouten pecannoten 500 g krieltjes 7½ g tijm (bakje 15 g) 100 g spekreepjes 250 g ricotta (verse kaas)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Snijd de knoflook fijn en halveer de ... bekijk recept »
4 rode uien 250 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc) 125 g magere gerookte spekreepjes 45 g fijne suiker 4 eetlepels balsamicoazijn ½ zakje verse tijm (à 15 g) 3 takjes peterselie zwarte peper (gemalen) 150 g bloem zou... bekijk recept »
1 ui 3 eetlepels boter of margarine 1 sinaasappel 1½ dl droge witte wijn (bijv. Chardonnay) ½ pot visfond (a 380 ml) 1 pakje koksroom (250 ml) 4 takjes tijm zout (versgemalen) zwarte peper 8 zwarte olijven z... bekijk recept »
1 zak krieltjes ((pondje kriel, 500 g), schoongemaakt) 8 tenen knoflook (ongepeld) ½ bakje tijm ((a 15 g),) 5 el olijfolie 8 trostomaten 2 rode uien (in parten) 8 Toscaanse worstjes (schaal 6 stuks)1. Verwarm... bekijk recept »
400 ml rode wijn 1 takje tijm (van plantje of uit zakje) 1 eetlepel suiker 3 blaadjes witte gelatine 1 plakje fourme dambert (of andere blauwaderkaas, ca. 200 g) 3 ciabattina's (voorgebakken)1. In ruime pan wijn met takje tij... bekijk recept »
500 g winterpeen 2 uien 3 el olijfolie 2 tl gedroogde tijm 1 teen knoflook 660 g witte bonen (potje à 330 g) 300 g kipfilet1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peen en snijd in de breedte doormidden en in de lengte in vieren. ... bekijk recept »
125 ml slagroom 1/2 vanillestokje (het merg eruit geschraapt) 175 g pure chocolade (in stukjes) 1 mespunt chilipoeder 2 eetlepels melk 5 takjes tijm (alleen de blaadjes) 4 eetlepels cacaopoeder 1. Verwarm de slagroom met ... bekijk recept »
1 geitenkaas per 2 personen honing tijm enkele blaadjes spinazie eventueel geroosterd witbrood Snij de kaas doormidden zodat je twee dikke plakken hebt. Was de spinazieblaadjes en leg ze op een ovenvast (bij voorkeur plat) schaaltje. Leg op ieder sch... bekijk recept »
12 kleine takjes tijm 12 sardines, schoongemaakt 1 citroen, in kwartjes Voor de marinade: 2 teentjes look, gesnipperd 50 ml olijfolie 4 El peterselie, gehakt 1 El grof zeezout 1 theelepel komijnpoeder ½ tl kurkuma 1. Meng alle ingrediënten van de m... bekijk recept »