Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Uiensoep Met Roquefort

400 g(grote)uien1 teentje knoflook2 eetlepel olijfolie2 takjes tijm1 liter runderbouillon2 eetlepels gember siroop(Royal Mail)2 bosuitjes100 g roquefortzoutpeper4 eetlepels kruidencroutons. Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhit... bekijk recept »

Uiensoep Met Roquefort

400 g uien -1 teentje knoflook -2 eetlepels olijfolie -2 takjes tijm -1 liter runderbouillon (zelfgetrokken) -2 eetlepels gembersiroop -2 bosuitjes -100 g roquefort (kaas) -zout en versgemalen peper -4 eetlepels kruidencroutons Uien en knofl... bekijk recept »

Wortel En Tijmrisotto

-30 g ongezouten boter -1 el olijfolie -6 sjalotjes fijn gesnipperd -2 tenen knoflook (geperst) -500 g wortels (in dikke plakjes gesneden) -klein bosje tijm -350 g risottorijst -1 liter hete groentebouillon -zout en zwarte peper uit de molen -geraspt... bekijk recept »

Mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 1 el olijfolie 4 stengels bleekselderij 1 blokje kruidenbouquet (Knorr) 2 el tomatenpuree 4 takjes tijm peperVerhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak hierin 4 in stukjes gesneden stengels bleekselderij al omschep... bekijk recept »

Zoete ribkarbonades

8 dunne karbonades (rib)4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd)snufje peper6 eetlepels bloemsnufje zout2 eetlepels boter (of 1 eet. olie)1 stevige appel (geschild en in plakjes)- Snijd de karbonades langs het vetrandje in, zodat deze tijdens het... bekijk recept »

Zeeduivel ragout

Voor 4 personen: 100ml hete vissoep 300ml hete kippensoep 1/2 gepeld en gesneden ui Een paar tijm stengels 700g zeeduivelfilet in stukken 1 eetlepel Maille Dijon Originale mosterd 2 x mild kerriedeeg 150g kokosmelk Zout en vers gemalen zwarte peper G... bekijk recept »

Tomatensoep

40 g boter - 1 fijngesneden ui - 1 wortel, in plakjes - 1 stengel bleekselderij, in boogjes - 1 el tomatenpuree - 1 teentje knoflook, fijngesneden - 750 g verse rijpe tomaten, in stukken - 1 takje tijm - 1 takje marjolein - 3 peterseliestelen - 1 bla... bekijk recept »

Broodquiche met prei en tomaat

Voor 4 personen: 8-10 sneetjes brood zonder korst, 1 el olijfolie, 300 gr. panklare preiringetjes, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 tl tijm, 3 eieren losgeklopt, 1 dl room, 100 gr. kaas in blokjes of verkruimelde blauwe kaas, 2 tomaten in dunne plakjes... bekijk recept »

Baskische Kip

2 kippen in stukken verdeeld 2 rode paprika's 2 groene paparika's 3 uien 2 courgettes 3 sjalotten 6 tomaten olijfolie tijm laurier peperzout provencaalse kruiden of verse dragon In een grote stoofpan met dikke bodem de stukken kip laten bruinen in ol... bekijk recept »

Appelcake Met Geitenkaas

-2 appelen -4 eieren -150 g suiker -100 g honing -250 g bloem -250 g boter -1 geitenkaasje -1 el gehakte rozemarijn of tijm Voorbereiding -klop de eieren met de suiker -voeg de honingde bloem en de gesmolten boter erbij -snij de geschilde appelen en ... bekijk recept »

Pagina 67 van 100