Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Spaghetti Mediterranee

- 200 g spaghetti - blikje tonijn in eigen nat - klein blik gepelde tomaten - 1 EL Tomatenpuree - 1 ui - Basilicumtijm - peper & zout - Worcestershiresaus - knoflookpoeder Fruit de ui in 3 EL olijfolie en strooi er wat knoflookpoeder over. Voeg de ... bekijk recept »

Roggebrood Met Brie En Sjalottencompote

1 eetl. olijfolie 5 sjalotjesgesnipperd 1 teentje knoflookgepeld en geperst 1 theel. bruine suiker of honing zout en versgemalen peper 150 g briein dunne plakjes 6 plakjes donker roggebroodgehalveerd 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 thee... bekijk recept »

Geroosterde Tomatensaus

500 gram tomaten2 teentjes knoflook1 ui3 takjes tijmsuikerzout en peperolijfolie. Leg de tomaten, knoflook, ui en tijm op een bakplaat. Bestrooi met een beetje suiker, zout en peper en besprenkel met wat olijfolie.Zet de bakplaat ca. 30 min. in de ov... bekijk recept »

Rauwe Ham-ovenschotel

12 plakjes rauwe ham400 gr. ratatouillegroente (courget,tomaatpaprika,komkommer) 1 tl. tijm1 tl. basilicumsnufje zout en peper en 75 gr geraspte kaas. Ratatouille bakken tot vocht verdampt is +/- 10 min. zout,peper,tijm,basilicum en geraspte kaas erd... bekijk recept »

Potugese Vissoep

50 gr. boter1 fijngesneden uitje2 geperste teentjes knoflook1 blikje tomatenpuree,halve prei in kleine stukjeshalve groene paprika in reepjeshalve rode paprika in reepjesanderhalve liter water1 zakje aarappelpuree3 kruidenbouillontabletten200 gram ka... bekijk recept »

Gevulde Eieren

Vis (zalm ,makreel of tonijn) maionaise tomatenketchup(voor extra pittig hotketchup) peper zout tijm/italiaanse kruiden Kook de eieren hard. laat ze schrikken in koud water.Halveer de eieren en haal met een vork het eigeel eruit doe deze in een kom p... bekijk recept »

Spaanse Saus

60 gram boter 60 gram bloem 1/2 liter bruine bouillon 15 gram spek peterselie laurierblad tijm boter. Maak een bruine roux van de boter en de bloem. Laat deze even bekoelen en voeg er dan, steeds roerend, de bruine bouillon aan toe. Fruit het ... bekijk recept »

Spaanse Saus

60 gram boter 60 gram bloem 1/2 liter bruien bouillon 15 gram spek peterselie laurierblad tijm boter. Maak een bruine roux van de boter en de bloem. Laat deze even bekoelen en voeg er dan, steeds roerend, de bruine bouillon aan toe. Fruit het ... bekijk recept »

Tapas Van Olijven, Zongedroogde Tomaten En Kaas

150 gr zaanlander extra pitti6 zongedroogde tomaten op olie1 teentje knoflook3 el olijfolie1/2 pot merza olijven met zongedroogde tomaten(a 290 gr)1/2 tl tijm1 el citroensap en 4 blaadjes sla. Kaas, olijven, tomaat, knoflookolie, tijm en citroensap g... bekijk recept »

Olijvenbeignetjes Met Gedroogde Tomaat

50 g bloem 1 groot ei zout 150 g zwarte olijven (of half zwart/half groen)grofgehakt 5 gedroogde tomaten op oliegrofgehakt 2 tenen knoflookfijngehakt 1 sjalotgesnipperd 2 tl tijm 2 el fijngehakte peterselie (bieslook is ook prima) 2-4 tl cayennepeper... bekijk recept »

Pagina 77 van 100