Recepten met lasagne

668 recepten met lasagne

Lasagne

Lasagne Lasagne is een Italiaanse pastagerecht dat bestaat uit lagen pasta, bechamelsaus, tomatensaus en gehakt. De lasagnebladen worden afwisselend met de sauzen en het gehakt in een ovenschaal gelegd en vervolgens bestrooid met kaas en gebakken in de oven. Lasagne is een populair gerecht voor zowel lunch als diner. Lasagne is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder verse lasagnebladen, gedroogde lasagnebladen en kant-en-klare lasagnevellen.

Open lasagne met groene groenten

300 g broccoli 200 g sugarsnaps 225 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries) 1 citroen (schoongeboend) 250 g mascarpone (zachte roomkaas) 125 ml slagroom 250 g verse lasagnebladen 2 el olijfolie 15 g basilicum 1 tl 4-seizo... bekijk recept »

Lasagne met groenten

2 venkelknollen 3 eetlepels olijfolie 400 g winterpeen (in dunne plakjes) 250 g sperziebonen (schoongemaakt) 2 rode uien (in ringen) 2 takjes rozemarijn (naaldjes, grofgehakt) 1 blikje ansjovisfilets 250 ml slagroom ... bekijk recept »

Lasagne met tomatensaus

500 g courgette 250 g lasagnebladen 690 g sugocasa erbe (tomatensaus) (fles 690 g) 200 g hamreepjes julienne 200 g zuivelspread light bieslook 175 g gemalen milde kaas 481. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in plakjes ... bekijk recept »

Open lasagne met pestoricotta

½ bakje ricotta (kaas, 250 g) 1 bakje verse groene pesto (100 g) 8 groene lasagnevellen 1 eetlepel kruidenolie basilicum (flesje a 80 ml) 50 g geraspte Grana Padano (kaas)1. Ricotta en pesto op kamertemperatuur laten ... bekijk recept »

Lasagne met courgette en geitenkaas

2 courgettes 50 g bechamelsaus 500 ml halfvolle melk 400 ml sugo pastasaus pikant (fles 690 g) 8 lasagnebladen (pak 250 g) 75 g harde geitenkaas1. Oven op 200 °C voorverwarmen. Courgette in de lengte met kaasschaaf in dunne repen ... bekijk recept »

Lasagne van knolselderij, appel en pastrami

1 sjalot (fijngehakt) 1 el dijonmosterd 1 el balsamicoazijn 3 el olijfolie extra vierge ½ knolselderij (schoongemaakt) 2 appels (uitgeboord) 200 g pastrami (of pekelvlees, dun gesneden)1. Roer in een kannetje de s... bekijk recept »

Lasagne met ricotta

1 ui 1 knoflook 3 el olijfolie 400 g tomatenblokjes (blik) 2 courgettes 20 g platte peterselie (bakje) 85 g geraspte oude kaas 250 g ricotta (bakje) 250 g lasagnebladen (pak)1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipp... bekijk recept »

Groentelasagne met ricotta

2 aubergines 4 el olijfolie 2 courgette 1 schaal tastytom-trostomaten 300 g spinazie à la crème (pak 450 g, diepvries) 100 g Parmezaanse kaas (stukje) 590 g gegrilde paprika's 1 citroen 250 g ricotta (bakje, koelvers) ... bekijk recept »

Cannelloni met kreeft

1 gekookte kreeft van ong. 650 g 8 verse lasagnevellen 2 sjalotten 200 g courgetten 20 g pijnboompitten 50 g geraspte parmezaan 20 cl kreeftfond 10 cl room 3 eetlepels basilicum, fijngehakt 1 ei 3 eetlepels droge witte wijn 2 eetlepels olijfolie zou... bekijk recept »

Lasagne met tonijn

2 courgettes (ca. 600 g) 2 blikjes tonijn in olie (a 185 g) 3 eetlepels olijfolie 1 pot sugo traditionele (pastasaus, 470 g) 1 pakje bechamelsaus (100 g) 500 ml halfvolle melk 200 g lasagnebladen (pak a 150 g) 1... bekijk recept »

Pagina 8 van 67