Recepten met lasagne

668 recepten met lasagne

Lasagne

Lasagne Lasagne is een Italiaanse pastagerecht dat bestaat uit lagen pasta, bechamelsaus, tomatensaus en gehakt. De lasagnebladen worden afwisselend met de sauzen en het gehakt in een ovenschaal gelegd en vervolgens bestrooid met kaas en gebakken in de oven. Lasagne is een populair gerecht voor zowel lunch als diner. Lasagne is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder verse lasagnebladen, gedroogde lasagnebladen en kant-en-klare lasagnevellen.

Lasagne

2 el olie 2 x 200 g gehakt half-om-half 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 uien (fijngesneden) 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 1 courgette (in kleine blokjes) 1 mespunt gedroogde tijm 1 bakje ricotta (verse kaa... bekijk recept »

Om bij je lasagne bolognese te serveren

2 artisjokken in eigen nat (in de afdeling fruit en groenten) 1 bosje verse bieslook 1 doosje geconfijte tomaten "Sud and Sol" van 80 g 1 doosje verse champignons (witte Parijse champignons) 4 lasagnes bolognese Delhaize (400 g) 1 teentje look1. De c... bekijk recept »

Lasagne van zalm en courgettes

1 zakje courgettes (diepvries) 1 eetlepel dragon (diepvries) 2 eetlepels gegrilde pijnboompitten 2 eetlepels olijfolie peper & zout 1 eetlepel tapenade (versafdeling) 2 zalmfilets (diepvries)1. Rooster de courgettes in een beetje olijfolie in de ... bekijk recept »

Zomerse lasagne

12 lasagnevellen 2 grote tomaten 1 courgette 0,5 citroen (sap) 30 ml olijfolie (voor de courgette) 150 g zongedroogde tomaten 3 eetlepels olijfolie (voor de hummus) 1 blikje gekookte kikkererwten 1 teentje knoflook 1 eetlepel vers geperst citroensap... bekijk recept »

Basisrecept bechamelsaus

50 g boter 50 g bloem 500 ml melk1. Bechamelsaus, ook wel witte saus genoemd, is een klassieker. Het is de meest veelzijdige saus die er is. Wie de techniek beheerst, heeft de basis in handen voor een heel repertoire aan sauzen. Voor over vis, vl... bekijk recept »

Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

250 g verse lasagnevellen 2 gele paprika's 1 portie saffraan 1 venkel 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 350 g verse spinazie 2 aubergines 75 g pijnboompitten 1 theelepel Provençaalse kruiden olijfolie peper en zout1. E-mail 2. 250 g verse... bekijk recept »

Aubergine-ricottalasagne met basilicum van de plaat

2 aubergines 4 el olijfolie 4 trostomaten 20 g basilicum 350 g ricotta 6 verse lasagnebladen naturel 4 el rode pesto 75 g biologische belegen kaas 1 el pijnboompitten 1 snufje peper 1 snufje zout 1 bakplaat ... bekijk recept »

Lasagne met ricotta en spinazie

6 lasagnebladen 450 g spinazie 100 g Parmezaanse kaas 2 eieren 250 g ricotta (verse kaas) 100 ml geslagen room (23% vet) 2 tenen knoflook1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »

La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta

50 g Grana Padano 1 rode paprika 2 el olijfolie 450 g pompoen (diepvries, pak 450 g) 800 g tomatenblokjes (blik 400 g) 250 g ricotta (bakje 250 g) 250 g lasagnebladen (pak à 250 g) 1 el pijnboompitten (bakje à 8... bekijk recept »

Groentelasagne

1 ui 250 g winterpeen 250 g champignons 3 el olijfolie 450 g spinazie (diepvries) 200 g geraspte lichtbelegen kaas 50 g boter 50 g bloem 500 ml volle melk 250 g lasagnebladen1. Snipper de ui fijn en snijd de winterpeen in klei... bekijk recept »

Pagina 9 van 67