Recepten met penne

965 recepten met penne

Penne

Penne Penne is een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Het heeft een buisvormig uiterlijk, met een holle kern en schuin afgesneden uiteinden. Penne is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Penne is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder penne rigate (met ribbels) en penne lisce (glad). Penne is verkrijgbaar in verse en gedroogde vorm.

Pasta met kip, geitenkaas en doperwten

ca. 300 gram (mais)kipfilet1 liter kippenbouillon350 gram pasta (bijvoorbeeld penne)250 gram doperwten (diepvries)1 courgette, in blokjes250 ml slagroom of slankroom (Melkan)ca. 6 zongedroogde tomaatjes op olie in stukjes gesneden1 eetlepel groene pe... bekijk recept »

Pasta met Rio Mare tonijn en mozzarella

400 gram pasta (penne of spaghetti)2 blikjes Rio Mare tonijn in olie (a 160 gram)1 prei6 gedroogde tomaten in olie2 teentjes knoflook2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)2 eetlepels groene olijven zonder pit of met pimentzoutversgemalen ... bekijk recept »

Pastapannetje met pittige worst

400 g penne (of andere kleine pasta)350 g Italiaanse worst (pittige, type salsiccia)3 rijpe tomaten1 broccoli1 sjalot2 tenen knoflookhandvol basilicum50 g pijnboompittenolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar. 2. Spoel de groenten en het basilicu... bekijk recept »

Varkenskoteletjes met appelsaus

400 g volkorenpasta (bij voorkeur penne)4 varkenskoteletten150 g appel (zure, bijvoorbeeld Boskoop)1 stuk steranijs3 el rozijnen800 g broccoliboter150 ml appelsap200 ml kippenfondolie1 kl mosterdzaadpeperzout1. Schil de appel, haal het klokhuis eruit... bekijk recept »

Pasta met witloof en basilicumsaus

4 stronken witloof20 g gezouten boter150 g kerstomaten, in twee gesneden350 g penne parmezaan, geraspt1 bakje tuinkers zout, peper Voor de saus:1 handvol basilicum1 scheut olijfolie ½ teen knoflook2 ansjovisfilets peper1. Snij de harde kern uit het w... bekijk recept »

Koolvis met broccolitomatensaus

600 gram diepvrieskoolvis (Vismarine), ontdooid2 eetlepel citroensap400 gram pasta (penne of tagliatelle)3 eetlepel olijfolie600 gram broccoli, in kleine roosjes1 ui, gesnipperd400 milliliter gezeefde tomaten of 1 blik tomatenblokjes1 theelepel gedro... bekijk recept »

Pasta met groene groenten

300 gram pasta (penne of fusilli)250 gram broccoli in roosjes1 courgette in plakjes125 gram peultjes of sugarsnaps125 gram diepvriesdoperwten2 eetlepel olijfolie3 eetlepel groente- of kruidenbouillon200 milliliter kookroom1 theelepel gedroogde Italia... bekijk recept »

Pasta met bloemkool, broccoli en tonijn

300 gram bloemkool, in roosjes 3300 gram broccoli, in roosjes400 gram penne of schelpjespasta2 eetlepel zonnebloem- of pijnboompitten2 blikjes tonijn op olie2 teentjes knoflook, gehakt3 eetlepel olijfolie6 gedroogde tomaten op olie, in reepjes1. Kook... bekijk recept »

Pittige pasta met tomatensaus en makreel

2 eetlepel olijfolie2 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes2 teentje knoflook, gehakt2 uien, gesnipperd1 pot pastasaus350 gram penne of spaghetti500 gram gerookte makreel (Vismarine), in stukken3 eetlepel gehakte platte peterselie1. Verhit de olijf... bekijk recept »

Pasta met avocado en knoflookcroutons

300 gram tagliatelle of penne250 gram diepvriesdoperwten3 eetlepels olijfolie4 sneetjes wit- of maisbrood in miniblokjes of grof verkruimeld2 teentjes knoflook fijngehakt2 eetlepels gehakte peterselie2 avocado's geschild, in partjes150 gram mozza... bekijk recept »

Pagina 73 van 97