965 recepten met penne
250 gr kalfsgehakt 1 kleine gesnipperde ui 15 gr fijngesneden ansjovisfilets 25 gr gehalveerde zwarte olijven 25 gr gehalveerde groene olijven 1/2 theelepel + 1/2 eetlepel geraspte citroenschil Zout Peper 2 eetlepels olijfolie 1 kleine vleestomaat in... bekijk recept »
100 g magere gerookte spekblokjes 2 uien 1 wortel 1 stuk selderijknol 300 g gehakt, half-om-half 3 el tomatenpuree 1/8 l rode wijn 3 laurierblaadjes takjes tijm versgemalen zwarte peper versgemalen nootmuskaat 1 dl runderbouillon 4 el boter Snijd de ... bekijk recept »
2 stengels bleekselderij 200 gr worteltjes 500 gr rundergehakt 70 gr tomatenpuree 1 tl oregano 250 ml rode wijn (bijv Chianti) 250 ml groentebouillon (blokjes) 400 gr tomatenblokjes (blik) (of 500 gr pomedore tomaten) 2 uien 6 el olijfolie 500 gr spa... bekijk recept »
500 gr maiskipfilet 1 ui 250 gr verschillende paddestoelen (met papier schoonvegen, niet met water schoonmaken!) 25 gr boter of 2 el olijfolie 4 à 6 el pestosaus (potje) 2 dl room of creme fraiche 1 dl kippenbouillonLaat de kipfilet zo lang mogelijk ... bekijk recept »
250 gr Penne Rigate (pijpjes pasta) 1 doosje cherry tomaatjes 125 gram geitenkaas met honing in blokjes gesneden 200 gram grote rauwe tijgergarnalen Sap van 1 grote citroen 1 grote teen knoflook 6 eetlepels olijfolie 1 spaanse peper 300 gram verse bl... bekijk recept »
Klein blikje tomatenpureepakje gezeefde tomatenpakje spekblokjes2 uien2 teentjes knoflookItaliaanse kruiden (of Provencaalse)peperpaprikapoederpasta (bij voorkeur penne rigate of pipe rigatezeker geen schelpjes macaroni)olijfoliegeraspte kaas Kook de... bekijk recept »
Zeezout en zwarte peper uit de molen extra vierge olijfolie 1 fijngehakte ui 2 tenen knoflook in plakjes 1,5 kilo rijpe tomaten, of 3 blikken van 400 gr. gepelde tomaten in stukjes 2 gedroogde spaanse pepertjes, verkruimeld een flinke handvol basilcu... bekijk recept »
voor 4 personen: 400 gram pasta (penne of spiraaltjes) 1 ui 2 teentjes knoflook 1 courgette (of komkommer) 2 citroenen 3 eetlepels olijfolie wat versgemalen peper en wat zout 4 moten zalm (circa 150 gram per stuk) 2 eetlepels roerbakolie of zonnebloe... bekijk recept »
[color=blue:bdbcd70ceb] Dressing :[/color:bdbcd70ceb] 2 dl olijfolie - 3 el rode-wijnazijn - 1 1/2 el citroensap - 1 1/2 el gebakte verse basilicumblaadjes of 1-2 tl gedroogde - 1/2 tl peper. [color=blue:bdbcd70ceb]Salade :[/color:bdbcd70ceb] 1 el ol... bekijk recept »
voor 4 personen: 300 g pasta naar keuze (bijv. penne of farfalle) zout 500 g witte asperges 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 200 g gegrilde achterham 150 g verse roomkaas met tuinkruiden (bijv. Boursin) versgemalen peper, nootmuskaat 50 g ... bekijk recept »