1000 recepten met ansjovis
4 vleestomatenontveld 1 grote rode paprikaschoongemaakt en in ringen gesneden 50 gr ansjovis uit blik citroen-vinaigrettesaus (zie sauzen/dressings) 1. Snijd de tomaten in dunne plakken. 2. Blancheer de paprikaringen 1 minuut in kokend water, laat ze... bekijk recept »
1 kilo tomaten (liefst pomodori) gehalveerd 4 gedroogde tomaatjes op oliein reepjes 4 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1 tl rietsuiker 3 teentjes knoflookgeperst 2 el tijmblaadjesfijngesneden 3 dl groentebouillon (vers of tablet 1 blikje ansjovisfile... bekijk recept »
400 g zeeduivelfilet 25 g ansjovisfilets (in olie) 3 tomaten 2 eetlepels kappertjes 6 blaadjes basilicum 25 g kaas 50 g boter (bakboter) 1/2 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 1. Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien... bekijk recept »
7 middelgrote aardappelen - 2 1/2 eetlepel boter - 2 eetlepels arachide-olie - 3 grote uien - 16 platte ansjovisfilets - witte peper - 2 soeplepels droge broodkruimels of paneermeel - 2 eetlepels boterin kleine blokjes gesneden - 1/4 liter slagroom -... bekijk recept »
1 uitgebeende lamsschouder 10 tenen knoflook 1 dl olijfolie 8 takjes tijm 5 ansjovisfiletsfijngehakt peper en zout 100 gr boter 5 blaadjes laurier 2 uien 1 winterwortel 1 prei 1 bol knoflook 1 liter kalfsfond of krachtige bouillon Braad de schouder a... bekijk recept »
Kipfilet ei Mosterd Ansjovis Besmeer een sneetje witbrood met boeter en rooster het goudbruin. Hak een gekookt ei fijn, meng dit op smnaak met mayonnaise, mosterd en gesnipperde ansjovis. Beleg het brood hiermee, en leg er plakjes gerookte kipfilet (... bekijk recept »
250 gram pastinaak50 gram sjalot of ui2 eieren,4 eetl gruyere,100 gram volle kwark,100gram gerijpte geitenkaas,1eetl. olie,olijven naar smaak,1 blikje ansjovis,peper,tijmbladerdeeg. Bladerdeeg in de bakvorm leggen, ui fijnsnijden en fruiten in de het... bekijk recept »
1 bloemkool 20 cl olijfolie (extra vierge) 3 teentjes knoflook 30 g ansjovisfilets 6 cl tomatencoulis peper en zout 1 eetlepel pijnboompitten 30 g rozijntjes 1 doosje saffraanpoeder 300 g torselli 50 g Parmezaanse kaas 3 tomaten 0,5 eetlepel citroen... bekijk recept »
Paprika geel,rood en groen. Blikje ansjovis Olijfoliekappertjesoregano en knoflook. Paprika′s circ. 20 min in hete oven laten bakken, daarna in plastic zak (10 min) laat het vel beter los. bekijk recept »
1 paprikagele -1 paprikagroene -1 paprikarode -1 blik ansjovisfilet -1 el. kappertjes -4 el. olijfolieextra vergine -1 el. oreganoverse -2 teentjes knoflook Verwarm de oven voor in 10 minuten op 200 graden Celsius. Rooster de paprika′s c... bekijk recept »