1000 recepten met ansjovis
4 steaks800 g krielaardappelen250 g kerstomaten200 g prinsessenbonen100 g rucola0.5 citroen (sap van)2 teentjes knoflook (gesnipperd)4 el bladpeterselie (gehakt enkele blaadjes)4 el gehakt basilicum2 el munt (gehakt)2 el kappertjes (uitgelekt en ges... bekijk recept »
500 g spaghetti5 tenen knoflook5 ansjovisfilets (in olie)1 bosje bladpeterselie2 el kappertjes400 g tomatenblokjes (in blik)100 g zwarte olijven (ontpit)2 sneden oudbakken broodolijfolie1 kl chilivlokkenpeperzout1. Maak eerst de pangrattato. Pel en h... bekijk recept »
4 gerookte forelfilets (dubbele met vel)4 zongedroogde tomaten (in olie)8 zwarte olijven (zonder pit)4 ansjovisfilets1 kl kappertjes1 sjalot1 teen knoflook150 g pistachenoten2 el citroensap2 el gehakt peterseliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180... bekijk recept »
2 vellen pizzadeeg (kant-en-klaar)2 stronkjes witloof8 plakjes pancetta250 g mozzarella (in stukjes)3 tenen knoflook1 blikje tomatenblokjes (400 g)3 ansjovisfilets (in stukjes)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de deegvellen open... bekijk recept »
1 krop Romeinse bindsla150 g rucola0.5 krop radicchio300 g prinsessenbonen250 g kerstomaten4 el parmezaan (schilfers)3 el citroensap (voor de vinaigrette)2 ansjovisfilets (voor de vinaigrette)6 el olijfolie (voor de vinaigrette)1 el basilicum (gesnip... bekijk recept »
1 kg kalfsgebraad750 ml witte wijn2 tenen knoflook2 sjalotten2 blaadjes laurier1 takje tijm2 blaadjes saliepeperzout150 g tonijn (in olie, voor de saus)2 ansjovisfilets (voor de saus)2 eidooiers (voor de saus)0.5 citroensap (voor de saus)1 el mosterd... bekijk recept »
400 g pantacce (platte pasta met geribbelde randjes)100 g ricotta2 ansjovissen (fijngehakt)3 teentjes knoflook (fijngehakt)70 g parmezaan (geraspt)0.5 onbehandelde citroen (geraspte schil van)0.5 bosje basilicum (gehakt)0.5 bosje basilicum (blaadjes)... bekijk recept »
1 Romeinse sla4 sneetjes toastbrood4 ansjovisfilets (fijngehakt)2 kipfilets1 teentje knoflookarachideolie200 ml mayonaise1 kl mosterd0.5 kl worcestersaus100 g parmezaan1 rode chilipeper1. Snij de korsten van het brood af en snij het in dobbelsteentje... bekijk recept »
6 eieren (gekookt)50 g ansjovisfilets (gehakt)3 teentjes knoflook0.5 citroen (sap)1 el kappertjes (fijngehakt)8 cl extra vierge olijfolie1 el peterselie (fijngehakt)peperzout4 stronkjes witloof4 stronkjes witloof (rood)1 krop krulsla (in reepjes)2 to... bekijk recept »
1.5 kg kalfsvlees800 g tonijn (in olijfolie, uit blik)2 citroenen8 ansjovisfiletskappertjesaugurken (zure)2 wortelen2 stengels selder2 uien (kleine)1 blaadje laurier2 teentjes knoflook6 dl mayonaise (op basis van olijfolie)1. Doe het kalfsvlees in ee... bekijk recept »