1000 recepten met ansjovis
200 gm lente-uitjes 1/2 bosje peterselie 1 teentje knoflook 4 varkenskarbonades 800 g samen 3 eetlepel(s) droge witte wijn 1 zout 1 peper 1 liter blikje tonijn naturel van 120 g 4 ansjovisfilets in olie 1 eetlepel(s) kappertjes 1 worcestershiresaus V... bekijk recept »
150 gm spaghetti 4 teentjes knoflook 1 small rood chilipepertje 100 gm groene olijven zonder pit 1 blikje ansjovisfilets ( à 48 g) 3 eetlepel(s) olijfolie 1 blik tomaatblokjes (à 400 g) 3 eetlepel(s) kappertjes 1 peper 1 zout 50 gm grofgeraspte parme... bekijk recept »
5 naaldjes rozemarijn 2 blaadjes salie 1 klein teentje knoflook 1 peper 1 zout 600 gm kalfs- of varkensfricandeau 1 mosterd ----VOOR DE SAUS---- 1 1/2 bosje peterselie 1 teentje knoflook 2 augurkjes 1 eetlepel(s) kappertjes 4 ansjovisfilets (blik) 1... bekijk recept »
2 tl gedroogde gist 1 tl fijne witte suiker 3 dl lauw water 500 gr bakkersbloem 1/2 tl zout 2 el olijfolie 4 el tomatensaus voor pizzaQuattro Stagioni 2 grote tomaten, in plakken 50 gr ham of salami 50 gr kleine champignons 50 gr ansjovis uit blik, u... bekijk recept »
4 st entrecote 2,5 dl kalfsfonds 2 el room 2 el wittewijn sjalotten 50 g champignons ½ bol knoflook 75 g boter 4 st ansjovis filets kervel dragon peterselie basilicum 1 tl citroensap worchestershiresaus De sjalotjes, champignons en knoflook ragfijn h... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 lamskoteletjes 1 gepeld teentje knoflook 1 flinke mespunt rozemarijnpoeder 1 mespunt tijmpoeder peper, zout 3 eetlepels olijfolie of andere olie 2 eetlepels zeer fijn gesnipperde ui 1 geperst teentje knoflook 4 middelgrote gepelde ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 lamslendenstukken, vet en vel verwijderd 9 kleine takjes rozemarijn 4 teentjes knofl ook, gesnipperd. Zwarte peper uit de molen Olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 wortelen, in blokjes 2 stengels bleekselderij, in plakjes 3 theelepels tij... bekijk recept »
8 eieren 2 ansjovisfilets 1 eetlepel azijn 125 gram garnalen 1 eetlepel slagroom 2 eetlepels melk peterselie bieslook 100 gram boter 8 sneden witbrood zout, peperGeef de azijn over de ansjovis en laat deze een uur marineren. Breek de eieren i... bekijk recept »
Voor de paprikasalade: 3 el olijfolie extra vierge 2 rode paprika's 2 gele paprika's 1 teen knoflookfijngesneden 2 tl verse tijmfijngesneden zoutversgemalen peper Voor de tapenade: 250 g zwarte olijven zonder pit 2 ansjovisfilets 2 el kappertjes 1 gr... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 grote ui, grofgesnipperd 2 teentjes knoflook fijngehakt 5 eetlepels olijfolie 2 takjes tijm, blaadjes gerist 5 zwarte olijven zonder pit, grofgehakt 100 ml droge witte wijn 1 sneetje oud witbrood, verkruimeld 1/2 citroen 2 ansjovis... bekijk recept »