1000 recepten met ansjovis
1 schoongemaakte en in roosjes verde; elde bloemkool 3 geschilde en in blokjes gesneden a; ardappelen 3 eetlepel(s) olijfolie 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 theelepel(s) harissa 50 ml water 3 eetlepel(s) citroensap 1 theelepel(s) gemalen karwijzaa... bekijk recept »
1 schoongemaakte en in roosjes verde; elde bloemkool 3 geschilde en in blokjes gesneden a; ardappelen 3 eetlepel(s) olijfolie 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 theelepel(s) harissa 50 ml water 3 eetlepel(s) citroensap 1 theelepel(s) gemalen karwijzaa... bekijk recept »
7 ansjovisfilets, goed uitgelekt op; keukenpapier 1 theelepel(s) geraspte nootmuskaat 2 eetlepel(s) fijngehakte munt 1 toostjes of crackertjes 1 wat citroensap De islam is Noord-Afrika binnengekomen in de persoon van Koning Idris I in het jaar 788 na... bekijk recept »
300 gr gepasteuriseerde eidooier 6 eetlepels Dijon mosterd 12 ansjovis filets 2 teentjes knoflook 6 eetlepels rode wijnazijn 6 dl zonnebloem olie 6 eetlepels citroensap peper en zout Maak deze mayonaise in een keuken machine Eerst de mosterd, eigeel... bekijk recept »
- 1 dl koudgeperste olijfolie - een drupje truffelolie - 1 el rode wijnazijn - 2 el balsamico-azijn - 1 teentje knoflook - 2 ansjovisfilet in olie - 2 hardgekookte eidooiers - zout en versgemalen peper - 600 gram jonge prei - gehaktegemengde provenca... bekijk recept »
8 tomaten - 1 teentje look - 1 brood - 2 eetlepels olijfolie - 1 koffielepel wijnazijn - peper en zout - 12 ansjovisfiletsvoor 4 personen, klaar in 45 minuten Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water. Haal ze eruit, houd ze onder de koudwater... bekijk recept »
2 rode paprika's 12 ansjovisfilets 6 gepelde en overlangs doorgesneden hardgekookte eieren 2 fijngehakte teentjes look 3 tot 4 eetlepels extra vergine olijfolie 2 tot 3 eetlepels rode wijnazijn- Verwarm de grill voor. Leg de paprika's op de bakplaat... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 10 ansjovisfilets 2 gedroogde rode pepertjes 1250 gram lamsvleesboutnek of schouder zout en peper 250 ml droge witte wijn 60 ml balsamicoazijn 3 teentjes knoflook 1/2 theelepel gedroogde oregano 1 theelepel bloem Voorbereiding ... bekijk recept »
1 blikje ansjovisfilets 1 dl melk 4 eieren 1 uitje 16 groene pimentolijven knoflook 2 lepels fritessaus 2 theelepels citroensap 1.5 theelepel Provencaalse kruiden 12 druppels tabasco zout peper Week de ansjovis 10 minuten in melk. Kook de eieren in 1... bekijk recept »
100 gram boter - 40 gram ansjovis Bereidingswijze Was de ansjovisdroog ze en stamp ze fijn. Roer de boter zacht en meng ze door de ansjovispasta. Druk dan het mengsel door een zeef. Was de ansjovis, droog ze en stamp ze fijn. Roer de boter zacht en m... bekijk recept »