415 recepten met gamba
600 g gamba’s 2 el green curry paste 3 el arachideolie 1 stukje(ca.5 cm) gember geschild en in dunne plakjes gesneden 1 stukje (ca. 3 cm) laos geschild en in dunne plakjes gesneden 1 blik (400 ml) kokosmelk 600 g peultjes schoongemaakt 400 g pandan... bekijk recept »
40 cl arachideolie 2 stengels bioprei 1 cm gemberwortel 8 hele gambas 1 teentje knoflook 5 eetlepels maïzena 2 stengels pijpajuin 0.5 theelepel pilipilipoeder 100 g rode paprika’s zout1. Laat de gamba’s ontdooien. Hak de look en de gember fijn. Sni... bekijk recept »
600 g aardappels olijfolie Gebakken aardappels Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd de aardappels in partjes en was ze. Laat de partjes goed uitlekken. Meng de aardappels in de ovenschaal met een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemale... bekijk recept »
12 wokgamba's 8 coquilles 1 snufje zout 1 snufje peper 4 stengels sereh (citroengras) 4 el zonnebloemolie 2 tenen knoflook 1 kleine rode peper 250 g kreeftensaus 1 bouillonketeltje vis 300 ml water 400 ml kokosmelk 1 citroen, sap 2 ... bekijk recept »
450 g gamba's 0.5 bosje koriander 2 teentjes knoflook 0.5 rode peper 250 g rundergehakt 4 el paneermeel 1 el sojasaus zonnebloemolie GambagehaktLeg een aantal satéprikkers in een glas met water (dan verbrande... bekijk recept »
200 g sugar snaps 200 g udon noedels 2 rode paprika's 1 courgette zonnebloemolie 1 avocado 1 bosje bosui 125 g taugé 100 ml sweet chilisaus 150 ml tomatenketchup 24 gamba's 4 teentjes knoflook 2 el gebakken uitjes 2 el cashewnootjes z... bekijk recept »
5 zoete uien 2 takjes rozemarijn 3 takjes tijm olijfolie om in te bakken 500 g cherrytomaten boter 800 g mini-krieltjes 0.5 bosje bladpeterselie 500 g reuzengarnalen 125 g ontbijtspek 1 citroen Geroost... bekijk recept »
4 el olijfolie 2 el vissaus 1 el honing 1 teen knoflook 2 takjes rozemarijn 4 takjes tijm 1 snufje zout 1 snufje peper 16 grote garnalen of gamba's 1 courgette 1 rode ui 1 bakje cherrytomaatjes 8 barbecuespiesen1. Meng voor de marina... bekijk recept »
4 entrecotes 100 g rivierkreeftjes 0,5 ananas 3 el knoflookbieslook 0,5 rode peper 5 el olijfolie extra vierge 1 snufje zout 1 citroen 1 snufje peper 4 grote gamba's1. Haal het vlees 20-30 min. van tevoren uit de koelkast en laat het op... bekijk recept »
400 g penne (pasta) 1 snufje zout 1 snufje peper 400 g gamba's (diepvries) 1 el pijnboompitten 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 3 tomaten 300 g spinazie 250 g kreeftensaus 50 g Parmezaanse kaas1. Kook de pasta in ruim water met zout vol... bekijk recept »