226 recepten met inktvis
200 g grove couscous bij voorkeur met de hand gerold 4 kleine inktvissen 100 g handgepelde garnalen 1 sjalot 2 rode paprika's 5 dl kippenbouillon 10 plakjes chorizo dik gesneden 150 g diepvrieserwten1. Stoom of kook de couscous gaar. Week de saffraan... bekijk recept »
2 grote inktvistubes (sepia of zeekat) 6 oesters 120 g kleefrijst 3 el oestersaus 1 el ketjap 1/2 citroen 1 sjalot 1 rode paprika verse koriander 2 schijfjes gember 5 lente-uitjes Solo1. Steek de oesters open en vang het sap op. Kijk bij de oest... bekijk recept »
1,5 dl olijfolie 1 ui 3 à 4 teentjes look, geperst 1 kg pijlinktvisjes, in ringen gesneden 1 dl droge witte wijn 3 tomaten, ontveld en ontpit peper peterselie 1. De olijfolie in de pan doen, de gesnipperde ui en de knoflook glazig laten wor... bekijk recept »
400 gram inktvis (hele) 400 gram scampi 1 st. rode paprika 1 st. gele paprika 3 st. groene paprika 2 st. uien 1 st. knoflook 1 glas witte wijn 7 el. olijfolie 1 snuifje peper 1 snuifje zout 2 el. barbecuekruiden1. Kuis de scampi's en ontdoe ... bekijk recept »
2 grote tomaten, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel basilicum, 1 laurier blad, 2 teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 1 el olijfolie, 1 ui, 100 gr risotto rijst, 2 el witte wijn, 400 ml visbouillon, 1 blikje inktvis, 8 zwarte olijven gehalveerd, pa... bekijk recept »
6 pijlinktvissen (150 gram elk) 400 gram orzo of puntaletti (rijstvormige pastate koop in speciaalzaken) 50 gram boter 3 tenen knoflook (geperst) 1 dl olijfolie 2 rode paprika's 2 gele paprika's 1 courgette 4 uien (gesnipperd) 1 afgestreken koffielep... bekijk recept »
500 g middelgrote inktvissen 1 citroen 1 theel. verse rozemarijn 1 bosje peterselie 1/2 ei 2 ansjovisfilets ( blik ) 1 teentje knoflook 2 eetlepels paneermeel zout versgemalen peperBereiding: Men vange een inktvis ! (grapje) 1. Onbewerkte inktvis g... bekijk recept »
12 jakobsschelpen 4 bladeren groene kool 160 g gestoofde poulpe (inktvis gestoofd met sjalotjes en tomaat) 2 zacht gekookte eitjes 1 dl romige vissaus 1 eetlepel gehakte peterselie 2 eetl olijfolie 20 g roomboterBlancheer de koolbladeren en halveer z... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 eetlepels olie 1 ui 3 teentjes knoflook 50g gemalen amandelen 1dl droge sherry 750g schoongemaakte inktvis in ringen gesneden enkele draadjes saffraan 2 eetlepels gehakte peterselie zoutPel de ui en de knoflookteentjes en snipper d... bekijk recept »
500 g calamari 500 g rijpe tomaten 250 g aardappels verse basilicum olijfolie handje grote witte rozijnen 1 mooie lombok rawit-rood (= rode peper) veel knoflook 150 cc witte wijnDe vis schoonmaken en daarbij de baard en zak niet in stukken snijden. ... bekijk recept »