529 recepten met krab
5 mooie tomaten 2 grote harde uien 4 aardappelen 1/2 sinaasappel met schil 1-2 teentjes knoflook 1 el. peterselie 1/4 tl. kruidnagel 10 jeneverbessen 2 dl. olijfolie 2l. visfument 250g. schelvis 250g. baars 250g. paling 100g. garnalen 100g. mosselen ... bekijk recept »
900 gr. gemengde vis en schaaldieren(zeeduivel,zeewolf,steurgarnalen en krab),enkele draadjes saffraan2-3 uien in ringen gesneden,fijngesneden stengel bleekselderij,225 gr. ontvelde en in plakjes gesneden tomaten2 teentjes knoflook1 blaadje laurier,1... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie1 gesnipperde ui1 venkelknol schoongemaakt en in dunne reepjes 1 prei schoongemaakt en in ringetjes1 halfgrote rode peper zonder zaadjes en fijngehakt 10 draadjes saffraan1 eetlepel kokend water1 blik (400 g) gepelde tomaten ruw ... bekijk recept »
800 g vis en schelpdieren 200 g gepelde garnalen 2 preiwitten visfumet 1 stengel bleekselderij zonder blad 3 uien 1 venkelknol knoflook 2 draden saffraan peper zout 1/4 blikje tomatenpuree of tomaat 50 g olie of boter 1 fles droge witte wijn Gebruik ... bekijk recept »
Olijfolie 1 preiin ringen 1 teen knoflook 175 gr. risottorijst 5 dl. hete groentebouillon 200 gr. zeebanket (inktvisgarnalenstukjes vismosselkrab e.d) 2 tl citroensap 1 tl mosterd suiker 1 venkelknol 75 gram veldsla 2 el fijngesneden peterselie halve... bekijk recept »
(au riz) 3 el olie200 g wortelui en prei200 g risottorijst (arborio)1 l kippenbouillon1 bosje peterseliegepureerd. (aux pommes de terres): zelfde ingredientenalleen 500 g aardappelen in plaats van de rijst. Voor een andere vulling van de veloute au r... bekijk recept »
800 g eendenfilet - 1/2 fles rode wijn - 10 cl cassiscreme - 4 sjalotten - 1 eetlepel maiszetmeel - steakpeper, zoutvoor 4 personen, klaar in 50 minuten Snijd de sjalotten fijn en doe ze in een kookpot met de rode wijn, peper en zout. Laat tot de h... bekijk recept »
40 gr boter 250 gr Parijse champignons 1 bokaal bruine fond 2 sneetjes rookspek 2 blaadjes laurier 5 takjes peterselie 2 uien peper en zout 1 fles goede rode wijn 1 kg jong wild zwijnragoutVoorbereiding Snij de repen spek in blokjes en snij de uien f... bekijk recept »
2 sjalotjes boter 4 kabeljauwmoten van ongeveer 175 gram elk 3 dl witte wijn 4 preiwitten 4 surimi staafjes (fantasiekrab) 2,5 dl room 1 kfflp mosterd 1 eierdooier 1 el gehakte bieslook peper en zoutpel de sjalotten en snipper ze fijn beboter een vuu... bekijk recept »
voor 4 personen: 2 sjalotjes boter 4 kabeljauwmoten van ongeveer 175 gram elk 3 dl witte wijn 4 preiwitten 4 surimi staafjes (fantasiekrab) 2,5 dl room 1 kfflp mosterd 1 eierdooier 1 el gehakte bieslook peper en zoutpel de sjalotten en snipper ze fij... bekijk recept »