246 recepten met kreeft
2 kleine venkelknollen 300 g aardappels zout 2 voorgekookte kreeften (à 500 g) 90 g boter of margarine 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1½ dl kreeftensoep (zak à 400 ml AH Huistraiteur) peper 2 eetlepels pernod&nb... bekijk recept »
2 vanillestokjes 200 g boter 3 gekookte kreeften, in 2 gesneden takjes koriander zout, versgemalen zwarte peper1. Splijt de vanillestokjes in de lengte, haal de zaadjes eruit en snijd elk stokje in drie gelijke delen. 2. Laat de boter 5 minuten smelt... bekijk recept »
2 selderstengels 3 wortelen 1 ui 1 kruidentuiltje 10 peperbollen 1 snuifje zout 1 teentje knoflook (optioneel) 1 takje verse tijm (optioneel) 1 steranijs (optioneel) 1 scheutje witte wijnazijn (optioneel) 1 scheutje witte wijn (optioneel) 2 levende ... bekijk recept »
2 levende kreeften van ± 900 g/stuk 1 rode peper 0,5 limoen bio 4 takjes dragon 3 takjes Thaïse basilicum 0,15 dl olijfolie zout1. Steek de barbecue aan. 2. Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Dompel de kreeften er één voor één... bekijk recept »
25 g pijnboompitten 40 g spinazie 70 g mango 70 g handappel 25 g roomboter 2 el citroensap 100 g cherrytomaatjes 1 el olijfolie extra vierge 1 snufje zout 1 snufje peper 100 g gekookt kreeftenvlees 100 ml saladedressing frambozen1. Rooster... bekijk recept »
2 kreeften* ((diepvries), ontdooid) 1 appel (friszuur (bijv. Granny Smith), geschild) 1 citroen (geperst) 1 stengel bleekselderij 130 g boter (in blokjes) 1 sjalot (zeer fijn gesnipperd) 2 el crème fraîche (b... bekijk recept »
150 g boter 2 kreeften 5 takjes verse tijm zwarte peper van de molen1. Verwarm de oven voor op de maximumtemperatuur ( geen welbepaalde temperatuur, gewoon “de maximumtemperatuur”). 2. Verdeel de tijm over de bodem van een grote ovenschaal. Leg er d... bekijk recept »
2 grote, verse Thaise pepers guérande-zout 4 halve kreeften (diepvries) 1 vel nori-algen 80 g ongezouten boter op kamertemperatuur1. Verwarm de oven voor op 160°C – gas 5/6. 2. Hak de algen fijn en snij de pepers in fijne reepjes. 3. Meng de boter,... bekijk recept »
1 noot boter 2 sjalotten 4 halve kreeften 40 cl cava brut 250 g arborio- of carnarolirijst 50 g boter 1 eetlepel parmezaan, geraspt 40 g mosterdbladeren of kervel om te versieren 1 eetlepel olijfolie zeezout zwarte peper van de molen1. Dompel de kree... bekijk recept »
100 g boter 75 cl cider brut 1600 g gekookte kreeften, in 2 gesneden 2 teentjes gepelde knoflook 120 g groene selder 40 cl kreeftfond 300 g preiwitten 2 takjes verse tijm 200 g wortelen zout, peper1. Snijd de prei, wortelen en selder in staafjes. Doe... bekijk recept »