246 recepten met kreeft
Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.-4 babykreeften -Olijfolie -Provencaalse kruiden -Venkelzaad -Passiebloemkruid -Zeezout Hulpmiddelen Barbecueklemmen Hulpmiddelen - Barbecueklemmen Voorbereiding -Snij de kreeften doormidden en marineer ze met de kruiden en de olijfolie. -Leg ... bekijk recept »
1 blikje artisjokbodems 1 blikje kreeft 1 blikje champignons (schijfjes) 1 rode paprika (potje) Saus:2 eetl mayonaise 2 eetl zure room 2 eetl witte wijn zout vers gemalen peper gemberpoeder Alle benodigdheden voor de saus samen kloppen, over de sala... bekijk recept »
Maak &primen paar uie bruin en voeg gekookte kreef by in klein stukkies gesny. Gooi &primen bietjie peper en sout oor en die sap van 1 suurlemoen. Sit &primen stukkie botter by en maak alles bruinskud saggies terwyl dit bruin word. &primen Bietjie ri... bekijk recept »
2 kreeften van 900 gram - cayennepeper - peperzout - 1 ui - 2 sjalotjes - 1 kleine wortel - 1/4 bleekselderij - tijmlaurier- peterseliedragon - 2 teentjes knoflook - 5 tomaten - tomatenpuree - 1 dl olijfolie - 75 gram boter - 25 gram bloem - 1 dl cog... bekijk recept »
2 Europese kreeften van elk 350 g.2 piepkuikentjes2 l courtbouillon200 g ongezouten boter50 g groene aspergepunten50 g paprika50 g peultjes50 g haricots verts20 g zwarte olijven50 g kleine champignons1 dl champagne brut2 eidooiers50 cc geslagen room.... bekijk recept »
2 soepkreeften olijfolie 2 el tomatenpuree 2 dl vieux 5 dl witte wijn 2 tomaten 1/2 winterpeen 1/2 prei 1/2 ui 2 tenen knoflook 1 takje rozemarijn 1-1/2 l visbouillon 3 dl slagroom verse gemberwortel 100 gr suiker verse nootmuskaat Snij de soepkreeft... bekijk recept »
300 gr Roseval aardappelen1 kreeft(of 200 gr. rivierkreeftjes)200 gr. vongoleolie1 gesnipperde ui1 rood pepertjes1 el. masala currysap van 1/2 citroen250 gr. kouseband(beetgaar)4 roti-vellen(Toko). Schil de aardappels en snij ze in grote stukken. Koo... bekijk recept »
Voor de kreeftenglace: 1 el arachideolie 2 kreeftenpantsers 1 kleine tomaat in vieren ? kleine wortel in blokjes 1 takje tijm 4 koppen water Voor de kreeftenvulling: vlees van 2 kreeften van 500 g (de levende kreeften geblancheerd in kokend water me... bekijk recept »
1 kreeft van 500 gram, 1 mooi stuk tonijn filet, 1 limoen, 3 dl olijf olie, 0.5 dl edik, 0.5 dl limoenazijn, sasamzaad, 200 gram boekweit tuille baslag, koriander, mooie gemengde salade van sla, peper en zout, court bouillon-vermeng het boekweit besl... bekijk recept »
1 blik kreeft 150 gram champignons 3 dl witte wijn 1/2 dl room 1 eetlepel mosterd 30 gram boter 40 gram bloem peper zout 20 gram gruyere 4 schelpen of potjes. Stoof de champignons in een weinig boter. Maak een roux. Voeg witte wijn, mosterd,... bekijk recept »