246 recepten met kreeft
2 kreeften (diepvries) van elk ? 400g. voor de kruidenolie: 1 dl olijfolie 1 teentje knoflook kruiden: 1 koffielepel basilicum 1/2 koffielepel komijn 5 korianderbolletjes ? 30 safraandraadjes peper en zout. Voor de saus: 1/2 tomaat (ontpit) 1/... bekijk recept »
2 diepvrieskreeften80 gr boter1 bosje bieslook2 tomaten250 gr witte rijst1 capsule saffraan2 eetl lichte roomzout Laat de kreeften ontdooien. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de kreeften in de lengte in 2 helften. Smeer op e... bekijk recept »
2 gekookte verse kreeften 30 gr. gemberwortel 1 dl. rijstwijn 1 dl. bouillon 2 bosjes lente-uitjes 1 el. olie 1 mespunt suiker 1 tl. sojasaus 0.5 tl. sesam-olie Ma?zena Peper Zout De olie in een wok verhitten en de lente-ui en gember hierin... bekijk recept »
2 kreeften van 600 g, 1 eetlepel Madras kerrie, 1 eetlepel cocospoeder, 1 dl cocosmelk, 1 groene appel, 1 zachte rode peper, 1 dl olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 wortel,topinambours,raapjes,schorseneren, 1 ajuin, 1 eetlepel verse gehakte korian... bekijk recept »
2 kleine venkelknollen300 gram aardappelszout2 voorgekookte kreeften(elk 500 gram)90 gram boter1 bekertje creme fraiche1 1/2 dl kreeftensoeppeper2 eetlepels Pernod. Oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4. Intussen venkel wassen, schoonmaken e... bekijk recept »
2 kreeften a 250 gr.300 gr. mager runder gehakt4 eiwittensoepgroenten1 e.l. tomaten pureezout peper2 d.l. room en 3 gr. gelatine. Kreeften ongeveer 15 min. koken en het vlees uit de karkassen halen. Houd apart. Van de karkassen samen met de soepgroen... bekijk recept »
1 dl Palm-bier een klein blik kreeftensoep 1 dl room 200 gram gerookte zalm 200 gram rauwe zalm 5 eidooiers gelatine takjes dille pezo 1/4 komkommer 4 viooltjes 1 scheut cognac Vermeng de kreeftensoep en het bier zodat u een saus krijgt. Week enkele ... bekijk recept »
2 soepkreeften uit de Oosterschelde (te herkennen aan de blauwe kleur) 2 tomaten halve winterpeen halve prei halve ui olijfolie 2 el tomatenpuree 2 dl vieux 5 dl witte wijn 2 tenen knoflook 1 takje rozemarijn anderhalf liter visbouillon (t... bekijk recept »
2 Kreeften4eetlepels cognac1 dl witte wijn3 dl roommespunt cayennepeper20 plakjes truffel50 gram boter Kook de kreeft of laat hem koken door de visboer. Snijdt de kreeft in stukken, en braad hem snel in de boter, giet er cognac en witte wijn over.La... bekijk recept »
-8vierkante plakjes bladerdeeg. -1gekookte kreeft of 400gram gekookte en gepelde rivierkreeftjes. -1eierdooier. -5cl melk. -2teentjes knoflook. -4eetl.olijfolie. -30gram boter. -10cldroge witte wijn. -4eetl.gehakte dille. -peper ut de molen en zout. ... bekijk recept »