246 recepten met kreeft
4 middelgroteniet gekookte!noordzeekreeften 60 g boter 2 tenen knoflook 1 eetlepel peterselie 0.5 eetlepel dragon 30 a 50 g geraspte emmental kaas peper uit de molen naar smaak Maak eerst de kruidenboter. Meng hiervoor de malse boter met de geperste ... bekijk recept »
Geraspte mierikswortel 1 meloen 5 cl cognac 1,5 dl mayonaise 3 sinaasappels tomatenketchup 1/2 dl slagroom 250 gram kreeft Snij de meloen doormidden, haal er de pitjes uit en snij er balletjes uit. Klop de slagroom stijf, meng deze door de mayonaise,... bekijk recept »
4 eieren 2 dl creme fraiche 2 sjalotjesfijngesneden 2 tl fijngesneden bieslook 1 tl mosterd 1 tl olijfolie zoutpeper 3 liter court bouillon of visbouillon 2 kreeften 1 krop sla 30 g kaviaar voor de vinaigrette: 1 el limoenazijn 3 el kruidenolie z... bekijk recept »
2 gekookte kreeften 2 eetl. olijfolie 1 sjalot 400 ml visfond (Bokaal) 1,5 dl droge witte wijn 2 dl room 3 koffielepels mosterd met Chablis (Bornier) 25o gr. kastanjechampignons 1 eetl. boter Maizena Express peper en zout 1. Haal het vlees uit het pa... bekijk recept »
Pastadeeg wit: 1 dl eidooier65 gr.patentbloem65 gr. harde bloem5 gr. zout. Pastadeeg zwart: hetzelfde + 2 zakjes inktvisinkt. Vulling en saus: 1 zeekreeft 500gr. of grote scampi1 zeetong +/- 500 gr. of andere lekkere vis. 1 teentje knoflook1 dl. noil... bekijk recept »
300-400 g kreeftenvlees (voorgekookt) 1/4 cavaillon-meloen 1/4 carmel-meloen 4 Bourbon-vanillestokjes 30 g boter Dek af met folie en zet koel weg. Voor het opdienen de spiesjes kort bakken in hete heldere boter. Presentatie bekijk recept »
1 grote diepvrieskreeft (750 g)3 eetlepels mayonaise2 eetlepels creme fraiche2 eetlepels ciroensappeperzout2 eetlepels fijngehakte dille2 takjes dille Halveer de kreeft, haal het vlees eruit en verdeel het in stukjes. Schep het vlees door de saus en ... bekijk recept »
Ui selder prei rapen wortelen knoflook venkel laurier thijm witte wijn krab kreeft. Maak een krachtige groentenbouillon. Doe de ui, de selderij, prei, de knolrapen, wortels, knoflook, venkel, laurier, tijm en de witte wijn in de pan, doe de... bekijk recept »
1versneden fazant 500 g reefilet 2 versneden duiven 1 kipfilet boter peper zout 400 g rauwe ganzenlever 2 l gevogeltebouillon scheut port scheut cognac 4 gelatinebladen uienconfituur briochetoast truffelolie enkele takken kervel Voorber... bekijk recept »
3 avocados sap van 1/2 citroen kreeft uit blik 2 el mayonaise klein bekertje slagroom cayenne peper zout peper slatomatenen komkommer om te garneren Snijd de avocados middendoor, verwijder de pitten, schep ze uit en snijd het vruchtvlees in klein... bekijk recept »