246 recepten met kreeft
4 rijpe vleestomaten 1 sjalot 1 tak basilicum 1 tak oregano 1 levende kreeft van 850 g 2 el gesmolten boter 1 lente-ui 8 verse lasagnevellen van 20 op 20 cm 1 eiwit olijfolie peper zout1. Ontvel de tomaten en snij het vlees grof. Snipper de sja... bekijk recept »
300 g Noordzeegarnalen 300 g verse spinazie 8 voorgekookte lasagnevellen 50 ml water 50 g geraspte kaas 1 blik Knorr Kreeftensoep 1. Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 180°C).2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spinazie tot ... bekijk recept »
2 kreeften 8 blokjes Knorr finesse groentenbouillon Solo 200 g risoto rijst 2 dl witte wijn takjes tijm 150 g lamsoortjes of zeekraal 2 sjalotten 1. Doe de bouillonblokjes in 4 l water oplossen en breng aan de kook .2. Kook de kreeften 5 minuten... bekijk recept »
400 g cantharellen of girolles 100 g Solo 1 blokje Knorr finesse groentebouillonblokje 1 sjalotje 0.5 l droge witte wijn Peper Zout 4 kreeften (tussen 350 en 400 g)) 10 g verse dragon 50 g parmezaanse kaas muskaatnoot 1. Dompel de kreeften 2 to... bekijk recept »
2 kreeften van 500 g 8 blokjes Knorr finesse visbouillon 400 g abdijkaas in plakjes 4 eetlepels mosterd 1. Los de bouillonblokjes op in 4 l kokend water 2. Kook de kreeften in de bouillon. 3. Steek kop en scharen eerst in het kokende water, zo lij... bekijk recept »
2 kreeften van 650g Bertolli Extra Vergine 3 dl schaaldierenfond 5 g kerriepoeder peper 3 dl witte wijn 1 dl cognac 1 dl light room 1. Laat de visfond met de kruiden en de wijn en de cognac op zacht vuur inkoken en werk af met de light room2. Sn... bekijk recept »
1 Gekookte kreeft (diepvries) geraspte schil van 1/2 limoen 1 takje fijngesnipperde dragon 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie 1 eetlepel olijolie 1 koffielepel pastis zwarte peper 1. Snij de ontdooide kreeft in de lengete middendoor en verw... bekijk recept »
1 gekookte kreeft (diepvries) 1 fijngehakt sjalotje 60 gr solo 4 blokjes koude boter 2 soeplepels bloem 1 koffielepel mosterd 3 soeplepels droge witte wijn 1/4 liter melk 4 soeplepels room 60 gr gemalen kaas (gruyère of..) 1 soeplepel gehakte plat... bekijk recept »
2 kreeften van 500 g 5 cl olijfolie 200 g boter 40 g salie 5 g piment d'Espelette zout citroensap verse peterselie 1. Kook de kreeften 6 min in ruim water. Mix de boter met de salie, de piment, wat zout en enkele druppels citroensap. Zet ze even ko... bekijk recept »
16 ravioliblaadjes 20 girollen 1/2 teentje knoflook 1 kreeft, gekookt 1 dl droge witte wijn 1 dl water kreeftenbouillon 1 el solo, bakken en braden 1 dl room 1 eigeel 1 el fijngehakte peterselie kervel peper&zout (pezo)1. Was de girollen heel e... bekijk recept »