246 recepten met kreeft
2 levende kreeften van elk 700 g sap van 1 limoen 1 tl cayennepeper 2 teentjes look 125 g boter verse bieslook visbouillon 2 naanbroodjes1. Kook de kreeften 7 min in de visbouillon. Meng de boter met de cayennepeper en de geperste look en kruid ... bekijk recept »
1 kreeft 1 citroen 1 chilipeper 1 rode ui 1 bosje peterselie broodkruim 1 teentje knoflook 1. Je kan de kreeft eventueel doormidden laten hakken door de vis boer. Of bereid hem eerst, als hij nog leeft, in ruim kokend water, en snijd hem zelf do... bekijk recept »
4 kreeften (diepvries) ontdooid 1 citroen schoongeboend 12 el olijfolie extra vierge 8 el geraspte parmezaanse kaas 2 teentjes look uitgeperst peper & zout1. Zet de grill van de oven aan (op de hoogste stand). Leg de eerste kreeft verticaal met de ko... bekijk recept »
4 kreeften 2 wortelen 2 groene selderstengels 1 prei 1 flesje Kapittel Prior Watou of Leffe Radieuse 50 g honing 1 kl tomatenpuree peper en zout1. Snijd de kreeften in stukken. Kleur de stukken kreeft in hete olijfolie samen met de grof gesneden wort... bekijk recept »
4 kreeften 2 l court-bouillon 100 g boter 1 bosje basilicum 4 tomaten 100 g lamsoren peper en zout 1. Kook de kreeften in de goed gepeperde court-bouillon (1 minuut per 100g) Haal de kreeften uit de bouillon en laat ze rusten.2. Hak de basilicum f... bekijk recept »
2 gekookte kreeften van elk 500 gr 1 halve l visbouillon 2 st wit van prei 2 st wortels 1 groene selder en 1 halve citroen 2 dl room 1 theel geraspte gember1. Breng de visbouillon aan de kook en warm er de kreeften in op gedurende 5 minuten. Haal ze ... bekijk recept »
2 kreeften van ca. 700 à 800 g 100 g gedroogde limabonen 1 nacht geweekt in 2 l koud water 150 g sluimererwten 170 g cantharellen 6 tomaten gepeld ontpit en grof gehakt 1 wortel 1 tak bleekselder 1 teentje knoflook 1 el Solo 1 kruidentuiltje met tijm... bekijk recept »
2 kreeftjs van elk ong 700gr , 1 granny smith en 1 mango 2 eetl fijngehakte bieslook en 2 dl appelsap 4 eetl mayonaise en 1 pakje mix salade 1. Kook de kreeften 5 minuten in ruim gezouten water. Haal ze uit de kookpot en laat ze afkoelen in ijswate... bekijk recept »
1 bol knoflook 1 el olijfolie 250 ml slagroom 3 el droge witte wijn 3 bl visbouillon 4 kreeften 1 citroen 75 g koude boter1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de knoflooktenen uit de bol en leg deze met schil in de ovenschaal en pof 40 min. Ne... bekijk recept »
1/4 chinese kool roma-tomaten 150 g oesterzwammen 1/4 busseltje koriander 2 dl bouillon 80 g Solo 3 à 4 el extra vierge olijfolie 1 à 2 eiwitten 1. Maak een kuiltje in de bloem en breek de eieren in het kuiltje, voeg de inktvisinkt toe a... bekijk recept »