Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Kreeft met limoen en lookboter

2 levende kreeften van elk 700 g sap van 1 limoen 1 tl cayennepeper 2 teentjes look 125 g boter verse bieslook visbouillon 2 naanbroodjes1. Kook de kreeften 7 min in de visbouillon. Meng de boter met de cayennepeper en de geperste look en kruid ... bekijk recept »

Kreeft uit de oven

1 kreeft 1 citroen 1 chilipeper 1 rode ui 1 bosje peterselie broodkruim 1 teentje knoflook 1. Je kan de kreeft eventueel doormidden laten hakken door de vis boer. Of bereid hem eerst, als hij nog leeft, in ruim kokend water, en snijd hem zelf do... bekijk recept »

Gegratineerde kreeft

4 kreeften (diepvries) ontdooid 1 citroen schoongeboend 12 el olijfolie extra vierge 8 el geraspte parmezaanse kaas 2 teentjes look uitgeperst peper & zout1. Zet de grill van de oven aan (op de hoogste stand). Leg de eerste kreeft verticaal met de ko... bekijk recept »

Ragout van kreeft met abdijbier uit Watou

4 kreeften 2 wortelen 2 groene selderstengels 1 prei 1 flesje Kapittel Prior Watou of Leffe Radieuse 50 g honing 1 kl tomatenpuree peper en zout1. Snijd de kreeften in stukken. Kleur de stukken kreeft in hete olijfolie samen met de grof gesneden wort... bekijk recept »

Kreeft in de oven met lamsoren

4 kreeften 2 l court-bouillon 100 g boter 1 bosje basilicum 4 tomaten 100 g lamsoren peper en zout 1. Kook de kreeften in de goed gepeperde court-bouillon (1 minuut per 100g) Haal de kreeften uit de bouillon en laat ze rusten.2. Hak de basilicum f... bekijk recept »

Kreeft met fijne groenten

2 gekookte kreeften van elk 500 gr 1 halve l visbouillon 2 st wit van prei 2 st wortels 1 groene selder en 1 halve citroen 2 dl room 1 theel geraspte gember1. Breng de visbouillon aan de kook en warm er de kreeften in op gedurende 5 minuten. Haal ze ... bekijk recept »

Bouillon van kreeft met witte limabonen

2 kreeften van ca. 700 à 800 g 100 g gedroogde limabonen 1 nacht geweekt in 2 l koud water 150 g sluimererwten 170 g cantharellen 6 tomaten gepeld ontpit en grof gehakt 1 wortel 1 tak bleekselder 1 teentje knoflook 1 el Solo 1 kruidentuiltje met tijm... bekijk recept »

Lauwe kreeft met een appelvinaigrette Granny Smith

2 kreeftjs van elk ong 700gr , 1 granny smith en 1 mango 2 eetl fijngehakte bieslook en 2 dl appelsap 4 eetl mayonaise en 1 pakje mix salade 1. Kook de kreeften 5 minuten in ruim gezouten water. Haal ze uit de kookpot en laat ze afkoelen in ijswate... bekijk recept »

Kreeft met romige knoflooksaus

1 bol knoflook 1 el olijfolie 250 ml slagroom 3 el droge witte wijn 3 bl visbouillon 4 kreeften 1 citroen 75 g koude boter1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de knoflooktenen uit de bol en leg deze met schil in de ovenschaal en pof 40 min. Ne... bekijk recept »

Zwarte ravioli met kreeft

1/4 chinese kool roma-tomaten 150 g oesterzwammen 1/4 busseltje koriander 2 dl bouillon 80 g Solo 3 à 4 el extra vierge olijfolie 1 à 2 eiwitten 1. Maak een kuiltje in de bloem en breek de eieren in het kuiltje, voeg de inktvisinkt toe a... bekijk recept »

Pagina 12 van 25